Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ‘Kira kontratı yüzünden saldırıya adım karıştı

        Necmettin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ

        TAYLAND’da 17 Ağustos’ta tapınak yakınında meydana gelen 20 kişinin öldüğü ve 123 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili olarak arandığı belirtilen Wanna Suansan (26) HABERTÜRK’e konuştu. Patlamadan yaklaşık 1.5 ay önce Türkiye’ye gelip Kayseri’ye yerleştiğini belirten Suansan, “8 aylık bebeğim var, Kayseri’ye yerleştikten sonra çarşıya bile çıkmadım. Terörün her türlüsüne karşıyım” dedi.

        ‘EVİN KİRA SÖZLEŞMESİ BİZİM ADIMIZA’

        Taylandlı yetkililerin, patlamada adı geçen ve hakkında tutuklama kararı çıkan E.D.’nin eşi olduğunu iddia ettiği Wanna Suansan, Uygur Türkü Abdullah Sami ile evli ve bir çocukları olduğunu belirterek, 3 Temmuz’da Kayseri Melikgazi İlçesi’ndeki Uygur Türkleri’nin kaldığı devlet lojmanlarına yerleştiğini söyledi. Suansan, olayın ardından bomba yapımında kullanılan gübre, barut gibi bazı maddelerin bulunduğu evin kira sözleşmesinin eşi ve kendisi adına olduğu için olaya adlarının karıştığını savundu. Suansan, “O evi 2 yıl önce tuttuk, 5-6 ay oturduktan sonra ayrıldık. Başka Uygur vatandaşlar kiraladı. Daha sonra ev kime kiralandı bilmiyoruz. Ama sözleşmede adımız geçtiğinden böyle bir olay yaşandı. Tayland polisi, sözleşmeyi yapan olarak ben göründüğüm için aileme ulaştı. Ailemle telefonla görüştüm, polislere Türkiye’de Kayseri’de olduğumu söyledim” diye konuştu.

        ‘TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIM’

        Patlamadan yaklaşık 1.5 ay önce Türkiye’ye geldiğini anlatan Suansan, “Ben bir Tayland vatandaşıyım. Patlamada hayatını kaybedenler de benim yurttaşım.

        Onlar için çok üzüntü duydum. Terörün her türlüsüne karşıyım” dedi. Türk güvenlik güçlerinin dün yanına geldiğini ve kendilerine o tarihte Türkiye’de olduğuna dair evrakları verdiğini belirten Suansan, “Hangi gün geldiğimi Türk yetkililer, Taylandlı yetkililere bildirebilir” dedi.

        Suansan, Tayland’da çıkan haberlerin, Çin’in uyguladığı baskıdan kaçan Uygurlara insani olarak kapılarını açan Türkiye’yi zora sokacak provokatif açıklamalar olduğunu söyledi.

        TÜRK VATANDAŞI HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

        Bu arada E.D. adına düzenlenmiş bir pasaportu basınla paylaşan Taylandlı yetkililer Türk vatandaşı şüpheli hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını duyurdu. Hakkında tutuklama kararı çıkartılan E.D.’nin Wanna Suansan’ın kocası olduğu ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ