Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irak'tan Rusya'ya 'silah' yanıtı

        Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada Rusya'nın, IKBY'nin silahlı gücü Peşmerge'ye herhangi bir silah yardımında bulunmadığını ve söz konusu iddiaların doğru olmadığını söyledi.

        IKBY ve Peşmergenin Rusya, Irak, Suriye ile İran'ın girişimiyle kurulan istihbarat paylaşım merkezi ve yapılan çalışmaların bir parçası olmadığını yineleyen Yaver, "Bu yöndeki iddiaları reddediyoruz. Kürdistan bölgesi, dört ülkenin içinde olduğu hiçbir çalışmaya ve toplantıya katılmamıştır. Operasyon birimlerine de hiçbir temsilcimiz bulunmamıştır" ifadelerini kullandı.

        Lavrov'un açıklamalarına da değinen Yaver, şunları söyledi:

        "Peşmerge Bakanlığı olarak Rusya'ın iddialarını reddediyoruz. Rusya'nın Kürdistan bölgesine hiçbir silah yardımı olmamıştır. Irak'a gönderilen silahlar Peşmerge güçlerine ulaşmamıştır. Rusya, yalnızca Sincar Dağı'nda (Şengal Dağı) mahsur kalan Yezidilere insani yardım göndermiştir."

        LAVROV NE DEMİŞTİ

        Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM'de düzenlediği basın toplantısında, "Irak'ta IŞİD'le mücadele eden Kürt savaşçılara Irak Hükümeti aracılığıyla silah sağlıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Lavrov ayrıca, “Rusya, Irak, İran ve Suriye’nin yer aldığı Bağdat istihbarat paylaşım merkezinde Kürtler de temsil ediliyor” demişti.

        TÜRKİYE'NİN OPERASYONLARI

        Lavrov, bir gazetecinin Türkiye'nin düzenlediği terör operasyonları hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine ise, "Türkiye'deki krizin siyasi şekilde çözülmesini ve gelecek ayki seçimlerin iç zorlukların aşılmasına yardımcı olmasını umuyoruz. Teröristlere karşı düzenlenen operasyonların diğer muhalif gruplara da yönelmemesini umuyoruz" yanıtını vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ