Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Japonya'da!

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Abe ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

        Ziyaretin Japonya ile ilişkiler açısından önemine vurgu yapan Erdoğan, Türk-Japon bilim ve teknoloji üniversitesi çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

        Erdoğan, "Bu konu bizim için çok önemli. Türk-Japon bilim ve teknoloji üniversitesinini altyapı çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul'un müstesna bir yerinde bin dönüm kadar bir araziyi bu üniversite için tahsis etmiş durumdayız" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle,

        Teröristler gerçekleştirdikleri eylemler ve kullandıkları şiddet yöntemleri nedeniyle bu sıfatı taşımaktadırlar. Bu bakımdan DAİŞ neyse PKK'da odur, Tokyo'da metro istasyonlarına sarin gazı ile saldıranlar da odur. Aralarında hiçbir fark yoktur.

        Elim bir kaza ile başlayan bu samimi dostluğu daha da güçlendirerek yeni nesillere aktarmak hepimizin görevidir. Bilindiği gibi şehitliğin bakımı, kazanın meydana geldiği Oşimo kasabası ilkokulunun öğrencileri tarafından yapılmaktadır. Bu durum Türk Japon dostluğunun yeni nesillere aktarılmasının en güzel örneğidir

        Bizim biliyorsunuz 'dünya beşten büyüktür' diye ifade ettiğimiz Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısına olan itirazımıza Japonya'nın da katıldığına inanıyorum. Çünkü bu beş tane ülkeden bir tanesinin iki dudaklarının arasına sıkışmış bir dünya yönetimi olamaz"

        Barış ve huzur denizi olması gereken Akdeniz, dünyanın en büyük dramlarının yaşandığı bir yer haline dönüştü. İşte böyle bir tablo içinde Türkiye gerek bölgesinde gerek tüm yer kürede barışa ve huzura yönelik tavrına ve perspektifini korumaya gayret ediyor. Ekonomik, sosyal ve fiziki güvenliğimiz hedef alan tüm kışkırtma çabalarına rağmen kararlı duruşumuzdan taviz vermedik vermeyeceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ