Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bakan Çavuşoğlu Lavrov ile görüştü!

        Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Türkiye ile ilişkileri ciddi şekilde gözden geçireceğiz. Türkiye'yi ziyaret etmek ya da Türk yetkilileri davet etmek için belli bir planımız yok" diye konuştu.

        Reuters’ın haberine göre, Türk Dışişleri Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından Moskova’da basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Umuyorum ki Rus jetinin düşürülmesi Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge kurulmasının sağlanması için kullanılmaz” dedi.

        Ajansa göre Lavrov ayrıca, "Rusya'nın Türkiye'ye savaş açmayacağını" söyledi.

        "Uçağın düşürülmesinin ardından Türkiye ile olan ilişkilerimizi ciddi bir şekilde gözden geçireceğiz" diyen Lavrov, "Rusya'nın herhangi bir Türk yetkiliyi ağırlama gibi bir planı yok" ifadesini kullandı.

        ÇAVUŞOĞLU, LAVROV İLE GÖRÜŞECEK Mİ

        Reuters’ın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Çavuşoğlu’nun, Lavrov ile yaptığı görüşmede, düşürülen uçak hadisesine ilişkin bilgi verdiğini söyledi.

        Bilgiç, “Görüşmede iki bakanın önümüzdeki günlerde bir araya gelmesi kararlaştırıldı” dedi.

        Bilgiç, “Görüşmede konuya ilişkin detayların diplomatik ve askeri kanallardan paylaşılması konusunda mutabakata varıldı” diye konuştu.

        "LAVROV MUTABIK KALMADI"

        Reuters daha sonra ise İnterfaks haber ajansını kaynak göstererek, "Lavrov, Çavuşoğlu'yla görüşmek için mutabık kalmadı" diye duyurdu.

        Habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Telefon görüşmesinde, Lavrov buluşma tekliflerinin hiçbirini uygun görmedi" dedi.

        Associated Press’in haberine göre ise Lavrov, “önümüzdeki günlerde gerçekleşecek uluslararası organizasyonlarda buluşabileceklerini ancak planlı bir görüşme olmadığını” söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ