Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB'den Libya'ya 100 milyon avro destek

        Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başkanı Faiz Serrac ile Tunus'ta bir araya gelen Mogherini, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "AB'nin Libya'daki hükümet kurumları ve insani yardımlara destek için kullanılmak üzere 100 milyon avro tahsis ettiğini" belirtti.

        Libya'daki mevcut güvenlik durumunun, insani yardımların ulaşması konusunda büyük tehlike oluşturduğunu dile getiren Mogherini, "Libya halkı barış, güvenlik ve istikrarı hak ediyor. Bugün inanıyorum ki savaş ve çatışmadan bıkmayan tek bir Libyalı bile yok" dedi.

        Serrac ile gerçekleştirdikleri görüşmede "güvenlik, terörle mücadele ve Libya'daki kurumların inşası" gibi önemli konuları ele aldıklarını kaydeden Mogherini, Libya'daki siyasi uzlaşı ve birlik hükümetiyle ülkede barış ve istikrarın yeniden sağlanacağını umduklarını ifade etti.

        Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mogherini, "Serrac başkanlığındaki ulusal uzlaşı hükümetini destekleyenlerin ilki olmaktan dolayı gurur duyduğunu" sözlerine ekledi.

        Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başkanı Serrac da AB'nin sunacağı destek paketinin Libya'nın önceliklerine göre etkinleştirilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi. Serrac halkına, "Libya devletinin inşası için terörle mücadelede omuz omuza verilmesi" çağrısında bulundu.

        Mogherini- Serrac görüşmesinin, Libya'da bir polis eğitim merkezini hedef alan saldırıdan bir gün sonra gerçekleşmesi dikkati çekti.

        Libya'nın kuzeybatısında yer alan Zlitan kentinde dün bir polis eğitim merkezine düzenlenen bombalı saldırıda en az 50 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ