Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Charlie Hebdo’dan yine tartışma yaratan karikatür

        Fransa’nın dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo’nun son sayısında yayımlanan bir karikatür yine uluslararası alanda tartışmalara neden oldu.

        Fransız mizah dergisinin, Ege Denizi’nde boğulan ve cesedi Türk kıyılarına vuran Aylan bebek ile Köln’de yılbaşı gecesi kadınlara sarkıntılık eden sığınmacılar arasında paralellik kurması tepki yarattı.

        Dergide yer alan karikatürün üst köşesinde Aylan bebeğin cesedi çizilirken, alt tarafta Almanya’nın Köln kentinde yılbaşı gecesi bir grup sığınmacının Alman kadınlara sarkıntılık etmesi tasvir edilerek, "Aylan, büyüseydi ne olurdu?" sorusu yöneltilirken, bu soruya cevap olarak Almanya’daki tacizcilere atıfta bulunuldu.

        Söz konusu karikatür, bütün sığınmacıları tacizci olarak genelleştirdiği gerekçesiyle sosyal medyada sert tepkilere yol açtı.

        Karikatürü çizen ve genelde ‘’Riss’’ takma adını kullanan Laurent Sourisseau, yaptığı açıklamada, "Charlie Hebdo, başka insanların cesaret edemediğini dile getirdiği için ve bu karikatürü bütün dinlerin ötesinde daha temel bir konuya değinmek için çizdim… Bu konuyu daha açık bir hale getirip, insanları düşündürmek istedim, insanları biraz sarsmak gerekiyor, yoksa hep düşündükleri çizgide kalıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

        Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak'ta düzenledikleri terör saldırısında, derginin ünlü yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırganlar daha sonra polis operasyonunda ölü ele geçirilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ