Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Obama'dan, Türkiye'nin güvenliğine tam destek

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’nin başkenti Washingon’daki Nükleer Güvenlik Zirvesi, önceki gece ABD Başkanı Barack Obama’nın zirveye katılan 52 devlet ve hükümet başkanının yanı sıra 4 uluslararası kurum temsilcisine Beyaz Saray’da verdiği akşam yemeğiyle başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’daki yemeğin ardından ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray’da Türkiye saatiyle 04.25’te başlayan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin bir bölümünde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Görüşmenin ardından oteline dönen Erdoğan, girişte ABD’li vatandaşlarla şakalaştı.

        DİYARBAKIR TAZİYESİ

        Cumhurbaşkanlığı’ndan görüşme ile ilgili yapılan açıklamada, iki liderin bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mülteciler eksninde Türkiye-ABD işbirliğini ele aldıkları bildirildi. Açıklamada, “ABD Başkanı Obama, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek; Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etmiştir” denildi.

        DAEŞ’İN BİTİRİLMESİ

        Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, Erdoğan ve Obama’nın, Suriye’de DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele aldıkları belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın görüşmesine dair, Beyaz Saray’dan da bir açıklama geldi. Beyaz Saray’ın açıklamasında da Cumhurbaşkanlığı açıklamasıyla bire bir aynı ifadelerin yer alması dikkat çekti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ