Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrailli Ben David hakkında karar verildi

        Muhammed Ebu Hudayr'ın cansız bedeni, 2014 yılında, İsrail ile Gazze arasındaki gerilimin en yüksek olduğu günlerde, ormanlık alandabulunmuştu. Yapılan incelemelerde Filistinli gencin diri diri yakılarak öldürüldüğü tespit edilmiş, korkunç cinayetin sorumlularının da İsrailli bir grup genç olduğu ortaya çıkmıştı.

        Ebu Hudayr'ın ölümünün ardından Kudüs'ün tüm mahallelerinde Filistinlilerle İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

        Olaydan kısa bir süre sonra, İsrailli gençlerin yargılanmalarına başlanmış, cinayeti organize eden Ben David'e yardım ettiği öne sürülen 2 zanlı hakkında karar Şubat ayında çıkmıştı. Biri 21 yıl, diğeri ise ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

        Batı Şeria'da daha önce öldürülen 3 İsrailli gencin intikamını aldıklarını söyleyerek cinayeti itiraf eden gruptan, Yosef Haim Ben David'in avukatı ise, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek, ruh durumunun incelenmesini talep etmiş ve davanın ertelenmesineneden olmuştu.

        Yargılama süreci, 30 yaşındaki Ben-David'in de ömür boyu hapse mahkum olmasıyla sonlandı. İsrailli zanlının, cinayetin organize edilme aşamasından itibaren attığı her adımda aklının başında olduğuna ve tüm suçları kendi iradesiyle işlediğinin anlaşıldığına karar verildi.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ