Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'nin yüzde 53’ü AB’de kalmak istiyor

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere’de gelecek ay yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumundan, birlikten olası ayrılığın beraberinde getireceği belirsizliklerin de etkisiyle AB’de kalınmasından yana sonuç çıkması bekleniyor.

        Ülkede son 6 ayda yapılan AB referandumuyla ilgili kamuoyu yoklamalarının ortalaması, yüzde 53’ün AB’de kalmaktan yana, yüzde 47’nin ise ayrılıktan yana oy vereceğini ortaya koyuyor.

        Ocak ayından bu yana yapılan 77 anketten 32’sinden “AB’den çıkılsın”, 45’inden ise “AB’de kalalım” sonucunun çıktığı görülüyor. Ancak Birleşik Krallık’ta hem geçen yıl yapılan genel seçimde, hem de 2014 yılında yapılan İskoçya’nın bağımsızlık referandumunda anketlerin yanıldığına da dikkat çekiliyor.

        Dolayısıyla AB referandumunun yapılacağı 23 Haziran Perşembe günü, anketlerde yaklaşık yüzde 15’i bulan kararsızların kararı, katılım oranı ve demografi sonucu değiştirebilecek önemli etkenler olarak değerlendiriliyor.

        Başbakanı David Cameron ile Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, ülkenin AB’de kalması için yürütülen “Britanya, Avrupa’da Daha Güçlü” kampanyası için Londra’da bir araya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ