Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Theresa May başbakanlık için favoriler arasında yer alıyor

        HABERTURK.COM

        Birleşik Krallık'ta Avrupa Birliği'nde (AB) kalıp kalmamanın oylandığı referandumun ardından gelen Brexit sonucu sonrası Başbakan David Cameron istifa etmiş, ardından yerine kimin geleceği tartışmaları başlamıştı.

        Cameron'ın ardından en güçlü aday olarak eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson gösteriliyordu. 'Osmanlı torunu' Johnson, AB'den ayrılmaya yönelik kampanyanın da liderlerindendi.

        Ancak YouGov'un yaptığı son araştırmaya göre halk, ufak bir farkla İçişleri Bakanı Theresa May'i, Johnson'dan daha çok destekliyor.

        Ankette yöneltilen 'Sizce aşağıdaki isimlerden hangisi, başbakanlık görevini ve Muhafazakar Parti liderliğini en iyi şekilde üstlenir?' sorusunda May yüzde 19 oy alırken, Johnson onu yüzde 18'le takip etti.

        Öte yandan May'in Muhafazakar Parti içinde de Johnson'a yüzde 31'e yüzde 24 oy oranıyla üstünlük sağladığı görüldü.

        Johnson ise Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) seçmenleri tarafından yüzde 48'e yüzde 9'luk bir üstünlüğe sahip.

        Muhafazakar Parti’nin parlamento grubu, genel başkanlık için aday olma sürecinin çarşamba günü başlamasını ve perşembe günü sona ermesini önermişti. Grup, genel başkan seçiminin de 2 Eylül’e kadar tamamlanmasını teklif etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ