Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den saldırıya ilişkin flaş açıklama
        Atatürk Havalimanı

        ABD Dışişleri Bakanlığı, Atatürk Havalimanı'nda masum insanlara yönelik terör saldırısını şiddetle kınadıklarını açıkladı.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Atatürk Havalimanı'nı kana bulayan terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yararlıların bir an önce iyileşmeleri, yaşamını yitirenlerin ailelerine de başsağlığı dilediklerini belirterek, "Soruşturma boyunca Türk makamları ile yakın temas halinde olacağız. Terör tehdidi ile mücadelede NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içindeyiz. Ne yazık ki, bu cani saldırı masum sivil insanlara karşı yapılan bir dizi saldırıların son örneği. Bu tür saldırılar yalnızca, terör belasına karşı, barış ve uzlaşmayı teşvik etme konusunda Türkiye ile işbirliği yapma kararlılığımızı daha da güçlendirecektir" dedi.

        JOHN KERRY: KİM TARAFINDAN YAPILDIĞINI ARAŞTIRIYORUZ

        ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı.

        Bir toplantıda yaptığı konuşmanın sonunda Türkiye'de yaşanan saldırıyla değinen Kerry, "Hala ne olduğunu ve kim tarafından yapıldığını araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk, terörün aktörleri ile yüzleşmektir" dedi.

        ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch,Atatürk Havalimanı'nda ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybettiğicanlı bomba saldırısıylailgili kendisine gelecek raporları beklediğini, ABD'nin olayı takip ettiğini söyledi.

        BEYAZ SARAY: OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

        ABD Başkanı Barack Obama'nın da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi aldığı bildirildi.

        ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch,Atatürk Havalimanı'nda ilk belirlemelere göre 31 kişinin hayatını kaybettiğicanlı bomba saldırısıylailgili kendisine gelecek raporları beklediğini, ABD'nin olayı takip ettiğini söyledi.

        ABD Başkanı Barack Obama'nın da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin bilgi aldığı bildirildi.

        Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Obama'nın Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya dair İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco'dan bilgi aldığı kaydedildi.

        Açıklamada, "İç Güvenlik ve Terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, İstanbul'da havalimanında meydana gelen patlamalara dair Başkan'ı bilgilendirdi." ifadesine yer verildi.

        ABD Ankara Büyükelçisi John Bass da, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıya ilişkin Twitter adresinden "Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen saldırının dehşeti içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte yas tutuyor ve yaralılara acil şifa için dua ediyoruz" dedi.

        TRUMP: HEPİMİZİN BİRLİK OLMASI GEREKİYOR

        ABD Başkan Adayı Donal Trump, "İstanbul Atatürk Havalimanı'na bu akşam düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda hepimizin birlik olması gerekiyor" dedi. Trump ayrıca, 'ABD kendisini teröristlere karşı korumak için gerekli adımları atmalıdır' dedi.

        ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SALDIRIYI GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ

        ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadı.

        Bakanlık tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "ABD, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını güçlü şekilde kınıyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor ve yaralıların da bir an önce sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

        Açıklamada, ABD’nin olayla ilgili yürütülen soruşturma süresince Türk makamlarıyla yakın temas halinde olacağı belirtildi.

        NATO müttefiki Türkiye’nin terör tehdidiyle mücadelesinde dayanışma halinde oldukları vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Maalesef bu kanlı saldırı, masum sivilleri öldürmeyi ve yaralamayı hedefleyen saldırılar dizisinin en sonuncusunu oluşturuyor. Bu tür saldırılar, terör belasına karşı koymada Türk hükümetiyle birlikte çalışma kararlılığımızı ve bölgede barış ve uzlaşının geliştirilmesi için çalışanlara desteğimizi daha da güçlendirecektir."

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ