Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Maryland'deki Andrews Hava Üssü'nde saldırgan alarmı

        HABERTURK.COM

        ABD'nin Maryland eyaletinde, Washington DC yakınlarındaki Andrews Hava Üssü'nde silahlı bir saldırganın olduğu rapor edilmesiyle, üsse giriş çıkışların kapatıldığı bildirildi.

        Reuters'ın haberine göre personele, oldukları bölgede sığınmaları söylendi.

        İlk raporlara göre Askeri Tıp Tesisi'nin içinde gerçekleşen olayın yerel saatle sabah 09.00 sularında meydana geldiği belirtilmişti.

        Olayla ilgili askeri üssün Twitter hesabından yapılan açıklamada, üssün programında 'aktif silahlı saldırgan' egzersizi olduğuancak gerçek bir silahlı saldırgan olayının rapor edildiği aktarılmıştı.

        Ancak yerel basında daha sonra içeride bir silahlı saldırganın olmadığı, tatbikattan dolayı yanlış anlaşılma yaşandığı duyuruldu.

        Silahlı saldırı olduğunu önce doğrulayan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, daha sonra hava üssünde olağandışı herhangi bir durum yaşanmadığını açıkladı.

        Andrews Askeri Hava Üssü'nün resmi Twitter hesabında, "Üste 'herşey temiz', Malcolm Grow Tıp Tesisi dışında" yazılması ise kafaları tekrar karıştırdı.

        Olay ilk bildirildiğinde ise içeride bir silahlı saldırgan olduğu böyle duyurulmuştu.

        ABD Başkanlık uçağı Air Force One da bu askeri üste bulunuyor.Andrews Hava Üssü, dünyanın en sıkı korunan hava üslerinden biri olarak biliniyor. Beyaz Saray'ın yaklaşık 24 kilometre uzaklığında bulunan askeri üs, başkentin de başlıca askeri hava tesisi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ