Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Dallas saldırganının evinden bomba yapım malzemeleri çıktı

        ABD'nin Texas eyaletinin Dallas kentinde 5 polisin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen kişinin Micah Xavier Johnson (25) olduğu açıklandı.

        Teksas’ın Mesquite kentinde doğan ve Dallas’ta yaşayan Johnson’ın uzun süre poligonlarda atış talimi yaptığı ve kara kuvvetlerinde görev aldığı belirlendi. Yapılan açıklamaya göre Johnson, 2009-2015 yılları arasında orduya hizmet verirken, Afganistan'da da görevde bulundu.

        Polis, Johnson’ın evine baskın düzenledi ve akrabalarını sorguya çekti. Saldırganın evinde yapılan aramalar sonucunda çok sayıda bomba yapım malzemelesi, cephanelik, tüfek, kurşun geçirmek yelek ve savaş taktikleri kitapçıkları ele geçirildi.

        Micah Xavier Johnson
        Micah Xavier Johnson

        Johnson'ın saldırıdan birkaç gün önce Facebook'ta, "Neden birçok beyaz (hepsi değil) masumların öldürülmesinden keyif alıyor" yazarak, balinaların öldürülmesine katılan bir grup insanın olduğu video paylaşıp, bunu ABD'de siyahilere olan muameleyle kıyasladı.

        Saldırı esnasında sıkıştığı garajda Johnson, bomba taşıyan bir robot aracılığıyla öldürülmüştü. Dallas'ta ilk defa kullanılan bu yöntem, ahlaki tartışmaları da beraberinde getirdi. Yönteme tepki gösterenler, şüpheliyle müzakereye devam etmekten vazgeçip bir robot tarafından öldürülmesinin ne zaman uygun olacağına dair sorular sormaya başladı.

        California Üniversitesi'nden Elizabeth Joh, "Eğer ölümcül şekilde donatılmış robotlar böyle bir durumda kullanılabiliyorsa, başka hangi zamanlarda kullanılabiliyorlar?" diye sordu.

        Yetkililer, Dallas saldırısının ABD’de 11 Eylül 2001’de yaşanan terör saldısından sonra tekbir olayda en fazla polisin yaşamını yitirdiği olay olduğunu belirtti.

        GAZETE HABERTÜRK/HABERTURK.COM/REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ