Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Netanyahu'dan Arap dünyasıyla ilişkilerin normalleştirilmesi açıklaması

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, öncelikli olarak Arap dünyasıyla ilişkilerin normalleştirilmesinin, Filistinlilerle barışın sağlanmasına katkıda bulunacağını söyledi.

        Kudüs'teki Milli Güvenlik Akademisi mezuniyet törenine katılan Netanyahu, "Geçmişte sürekli Filistinlilerle olan sorunu çözdükten sonra Araplarla iyi ve barışçıl ilişkiler kurabileceğimizi düşündük." diyerek, "Öncelikle Arap dünyasıyla kurulacak ilişkiler ve normalleşme, Filistinlilerle daha bilinçli ve istikrarlı bir barışın tesisine katkıda bulunabilir." ifadesini kullandı.

        Netanyahu, Arap ülkelerinin artık İsrail'in kendilerine düşman olmadığını bilakis tüm dünyayı tehdit eden İran ve radikal İslami akım karşısında onların müttefiki olduğunu anladığını belirtti.

        İsrail Başbakanı daha önce yaptığı açıklamalarda, İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşmadan sonra Arap-İsrail ilişkilerinin geliştiği yönünde beyanatlarda bulunmuştu.

        İsrail ile Filistin arasındaki müzakereler, İsrail'in, Filistin topraklarındaki yerleşim birimi inşaatlarının durdurulması ve 1967 sınırları dahilinde Filistin devletinin kurulması ve İsrail hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılmasına karşı çıkması nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ