Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı, Nice saldırısını yaşadı

        Fransa'nın Nice şehrinde düzenlenen ve en az 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına şahit olan Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Bucak, beyaz bir kamyonetin kalabalığın üstüne sürdükten sonra, silah sesleri geldiğini söyledi.

        "İKİ KİLOMETRE KURŞUN SIKARAK GİTTİ"

        İnsanların haykırışlarını duyduğunu belirterek şunları söyledi:

        "Dün akşam balkonda oturuyorduk. Zeynep Hanım ‘Şule kamyon kaldırımdan insanları biçerek geliyor' diye bağırmaya başladı. Ben de bir silah sesi duydum sanki dedim. Hemen içeri girdik ve bir baktık insanlar haykırıyor herkes yerde. İnsanların haykırışlarını duydum. Ağlayanlar bağıranlar.. hemen üzeri örtülenler.. Biz insanları görüyorduk, buradan başlayarak silah sıkmaya başladılar. Çoluk çocuk herkes ailece havai fişekleri izliyorlardı. Anlaşılan o ki buradan başlayıp esas vukuatı 2 km sonra Nice'in merkezinde yapmak istemiş ama neyse ki polis öldürebilmiş teröristi. 2 km kurşun sıkarak gitti"

        Evden yardım etmek için indiklerini fakat Fransız polisinin, "ne kadar az insan olursa o kadar iyi" dediğini ve evlerine dönmelerini istediğini belirten Bucak, sabah yaralıların helikopter ambulans ile alındığını söyledi. Bucak, yaralılardan bir kadının ölen yakınları olduğu için hastaneye gitmek istemediğini, fakat sabah helikopter ambulans ile hastaneye kaldırıldığını anlattı.

        "ÖLÜ SAYISI DAHA FAZLA..."

        Ölü sayısının zannedilenin üzerinde olduğunu ve cesetlerin sabah saat 06.00'da kaldırıldığını aktaran Bucak, "Ölü sayısı bence çok daha fazla.. Çünkü sabah 06.00 civarında burada yatan ölüler götürüldü ki onlar henüz sayılmamıştı ve o saatte hala ceset topladıklarına eminim. Artık hiçbir ülkede güvenliğimiz yok. Yanlış politikalar sonucunda bütün ülkelerin yarattığı bir sonuç olarak terör her yerde artık. O nedenle güvelik alıyoruz demek yetmiyor. Bütün devletlerin ülkelerin bir araya gelip teröre karşı ne yapacaklar çok ciddi bir biçimde karar vermeleri gerekiyor. Çünkü hiç kimsenin güvenliği yok. Kaç tane çocuk öldü dün gece.50'nin üzerinde çocuk olduğunu söylüyorlar." dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ