Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu PYD lideri Salih Müslim, Cerablus operasyonuyla ilgili paylaşımda bulundu

        Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin sözde lideri Salih Müslim, Cerablus operasyonunun ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

        Müslüm'in paylaşımında İngilizce olarak "Türkiye Suriye batağında. DAİŞ gibi bozguna uğrayacaktır." yazarken altına da Türkçe olarak "Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir" dedi.

        Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri savaş uçakları tarafından Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin IŞİDdenetimindeki Cerablus kentine askeri harekat başlatıldı. Saat 04.00'te başlayan harekatta Cerablus'taki IŞİDhedefleri savaş uçakları, tank ve obüs topları ile çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı.

        YPG SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

        Reuters'ın haberine göre YPG sözcüsü Redur Celil, Türkiye'nin Cerablus'taki operasyonu için 'saldırgan bir tutum' ifadelerini kullandı.

        Celil, Türkiye'nin, YPG'nin Fırat'ın doğusuna geri çekilmesine dair isteğine ise ancak Suriye Demokratik Güçleri'nin cevap verebileceğini söyledi.

        SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

        Suriye Dışişleri Bakanlığı ise Türkiye'nin Cerablus'a düzenlediği operasyonu kınayarak, bu harekatın ülke egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

        Suriye sınırları içinde gerçekleştirilen terör karşıtı operasyonların Şam yönetimiyle koordinasyon halinde yürütülmesi gerektiği belirtilen açıklamada, Ankara'ya, IŞİD'in yerinin 'başka terör örgütleri'yle değiştirileceği suçlamasında bulunuldu.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ