Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten Türkiye'ye sürpriz ziyaret

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüştü.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yurt dışından İran'a dönüşünde Türkiye'ye gayri resmi ziyarette bulunan Zarif, bu kapsamda Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

        Bakanlık makamında gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

        YILDIRIM İLE ZARİF GÖRÜŞTÜ

        Başbakan Binali Yıldırım, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i kabul etti.

        Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat sürdü.

        Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kabulde Başbakan Yıldırım, köklü ilişkilere sahip olunan İran'la ikili işbirliğinin geliştirilmesi hususunun hükümet programında yer aldığını, geçtiğimiz Nisan ayında iki ülkenin cumhurbaşkanlarının eş başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Üçüncü Toplantısı'nda alınan kararlar çerçevesinde somut adımlar atılmasının ehemmiyetini ifade etti.

        Bu bağlamda Başbakan Yıldırım'ın enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğinin daha da ileri bir seviyeye taşımanın arzuladığını dile getirdiği öğrenildi.

        İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in ise İran olarak Türkiye ile yakın siyasi diyaloğu sürdürme ve her alandaki ilişkileri geliştirme konusunda kendilerinin de aynı iradeyi paylaştıklarını belirttiği kaydedildi. Öte yandan görüşmede ikili konuların yanı sıra başta Suriye olmak üzere, bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

        AA/DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ