Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya'da emniyet içinde ''Reichsbürger'' soruşturması

        Almanya'da Anayasaya karşı çıkan "Reichsbürger" (Reich vatandaşı) adlı hareketi desteklediği şüphesi ile 5 polis görevden alındı.

        Saksonya-Anhalt Eyaleti İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 4 polis hakkında "Reichsbürger"i desteklediği şüphesi ile disiplin soruşturması başlatıldığı bildirildi.

        Bu polislerden 3'ünün görevden alındığı belirtilen açıklamada, polislerin görevi ve çalıştığı yerler hakkında bilgi verilmedi.

        Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı da 4 polis hakkında benzer şüphelerin bulunduğunu, bu polislerden 2'sinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

        Almanya'nın Georgengmünd kentinde Çarşamba günü, kendisini "Reichsbürger" olarak adlandıran 49 yaşındaki Wolfgang P, evine operasyon düzenleyen polislere ateş etmiş ve 4 polisi yaralamıştı. Bu polislerden biri dün hayatını kaybetmişti.

        Son dönemde kendisini Federal Almanya Cumhuriyeti'ni tanımayan "Reichsbürger" (Reich vatandaşı) olarak nitelelendiren birçok kişinin polise sözlü ve fiziki saldırılarda bulunması dikkati çekiyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ