Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa "Çeteler ve teröristler beraber çalışabilir!"

        İngiltere'de bir süredir devam eden terör alarmı sürüyor. İngiliz polisi, son iki yılda en az 10 terör saldırısının engellendiğini açıklarken, teröristlerin silahlı eylemler için farklı yollar kullanmasından endişe ediliyor.

        Ülkedeki silah satışlarını kontrol altında tutan ve devamlı gözleyen İngiliz polisi, radikal teröristlerin, sokak çeteleriyle iş birliği yaparak silaha ulaşabileceğini belirtti.

        Birleşik Krallık sınırlarında, çoğu Birleşik Krallık vatandaşı 3000 şiddet yanlısı radikal bulunduğunu belirten güvenlik örgütü M15'in başkanı Andrew Parker, bu kişilerden bazılarının Irak ve Suriye'deki DEAŞ militanlarından talimatlar aldığını ve örgütün ideolojisini yaymaya çalıştıklarını açıkladı.

        Guardian'a konuşan İngiliz bir yetkili, sokak çeteleriyle teröristlerin beraber çalışabileceklerini belirtirken; "Geçtiğimiz yıllarda teröristlerin silah elde etme girişimlerinin bir çoğunu engelledik. Ancak bağlantılar, sokak çeteleriyle teröristlerin beraber iş yaptıklarını gösteriyor. Kanun koruyucular, güvenlik görevlileri ve istihbarat birimleri konu üzerinde yorulmaksızın çalışıyor. Silahların yerini tespit etmek ve terör tehlikesini uzaklaştırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

        İngiltere'de polis ve istihbarat örgütü, geçtiğimiz yıl 884 ateşli silaha el koymuştu. Ülkede sadece geçtiğimiz yıl, ateşli silahlarla işlenen suç sayısı ise 750.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ