Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump'dan sonra nefret suçlarında artış

        8 Kasım'da Cumhuriyetçi Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından ABD'de 700'den fazla İslamofobik ve ırkçı taciz veya göz korkutma olayı yaşandığı bildirildi.

        Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi, Trump'ın başkan seçilmesinden sonraki bir haftayı kapsayan nefret suçlarına ilişkin bir araştırma yayımladı.

        Araştırmaya göre 9-16 Kasım tarihleri arasında ülke genelinde 700'den fazla İslamofobik ve ırkçı taciz veya göz korkutma olayı yaşandı. Söz konusu olaylar arasında Müslümanları, siyahileri, Yahudileri ve diğer bazı etnik ve dini kökenlileri hedef alan çok sayıda sözlü taciz veya korkutma vakası olduğu kaydedildi.

        Ön seçim sürecindeki İslamofobik ve "yabancı düşmanı" söylemleriyle tepki toplayan Trump, başkan seçildikten sonraki ilk canlı yayınında CBS kanalında, söz konusu saldırıların durması çağrısında bulunmuştu.

        ABD'deki en önemli Müslüman hakları savunucusu kurumlardan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinden (CAIR) yapılan açıklamalar, seçimlerden sonraki süreçte ülke genelinde Müslümanları hedef alan sözlü taciz ve göz korkutma gibi nefret suçlarında ciddi artışlar olduğunu ortaya koyuyor.

        Geçtiğimiz günlerde ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) 2015 yılına ait yayınladığı raporda, ülkede Müslümanlara yönelik nefret olaylarının, bir önceki yıla göre yüzde 67 artış gösterdiği açıklanmıştı.

        ABD medyasında, FBI’ın yayınladığı rapor tarihlerinin Paris’te ve San Bernardino’da düzenlenen terör saldırılarından önceki zaman dilimine ait olduğuna dikkat çekilerek, son zamanlarda ve özellikle de seçim kampanyası döneminde bu rakamın daha da arttığı kaydedilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ