Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Kanada Başbakanı Trudeau gözyaşlarına hakim olamadı

        Kanada Başbakanı Justin Trudeau, geçtiğimiz sene ülkesine kabul ettiği binlerce Suriyeli mülteciden biri olan Vanig Garabedian ile bir araya geldiği görüşmede gözyaşlarını tutamadı.

        Trudeau, 2015'te Kanada'ya gelen mültecileri havalimanında karşılamış ve onlara palto giydirirken görüntülenmişti.

        Pazar günü ülkeye yerleşen bazı ailelerle Toronto'daki bir restoranda görüşen Trudeau'nun duygusal anları, Kanada televizyon kanalı CBC tarafından görüntülendi.

        Vanig Garabedian ve ailesi Suriye'nin Halep şehrinden kaçarak Aralık ayında Kanada'ya gelmişti.

        Garabedian Kanada'ya ilk ayak bastığı anları anlatırken Trudeau gözyaşlarına hakim olamadı.

        Havalimanına geldiğinde kendisini ilk karşılayan kişinin Başbakan Trudeau olduğunu belirten Garabedian o günü şu sözlerle ifade etti:

        "Başbakanla tanıştığımda bana iki kelime söyledi: Evinize hoşgeldiniz. Hayal edin, savaş bölgesini, evinizi terk ediyorsunuz ve iki kelimeyle karşılanıyorsunuz. O sırada Suriye'de savaştan önceki günlerime gittim, o zamanki yaşamımıza ve mutluluğumuza, ardından savaş sırasında yaşadığımız korkunç anlara. Burada olmaktan gurur duyduğumu hissettim ve şimdi, bir yıl sonra, Kanadalı olmaktan gurur duyuyorum; her zaman Suriyeli olmaktan gurur duyacağım gibi."

        Suriyeli Garabedian'ın bu sözleri karşısında gözyaşlarını tutamayan Trudeau, "Bugün sizi burada görmek... Kendime dedim ki duygusal olmayacağım. Fakat bu benim için harika bir an. Ancak aynı zamanda Kanada'yla ilgili en güzel şeyin de bir yansıması" diye konuştu.

        Geçtiğimiz sene Kanada, 25 bin mülteciyi ülkeye kabul edecek bir plan hazırlamıştı. 4 Kasım 2015'ten beri ise 35 binden fazla Suriyeli ülkeye yerleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ