Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran'da çocuklar için savaş parkı!

        İran’ın Meşhed kentinde çocukların kamuflaj elbiseleri giyip oyuncak silahlarla düşmana karşı savaşabileceği bir tema parkı açıldı.

        8 yaş üstü çocukların kabul edildiği parkta çocuklar siperler ardından ateş açıyor, dikenli teller altında sürünüyor, telsiz konuşmaları yapıyor. Ses ve ışıklarla gerçek bir savaş alanı havası verilen parkta çocuklar mangalara ayrılıyor ve 12 etaptan oluşan görevleri tamamlamaya çalışıyor. Ayrıca her etapta İran İslam Devrimi liderleri hakkında bilgi alıyor.

        Parkta ‘düşman’ olarak İsrail, ABD ve Suriyeli muhalifler hedef gösteriliyor. İngiliz The Sun Gazetesi’nin haberine göre çocuklar bir etapta, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya benzetilen bir kuklaya plastik mermilerle ateş açıyor.

        Tema parkın sahibi Hamid Sadiki, “Çocuklar burada zafere ulaşmanın en önemli unsurunun düşmanla erdemli ve akıllı biçimde savaşmak olduğunu öğreniyor” dedi.

        İran’daki tema parka sadece 8 yaş üstü çocuklar katılabiliyor. Çocuklar dikenli teller altında sürünüyor, telsiz konuşmaları yapıyor. İran’da açılan ‘savaş’ temalı parkta, çocuklar ellerinde oyuncak silahlarla düşmana karşı savaşıyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ