Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Ankara'da yoğun 'Halep' diplomasisi

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, düzenlediği basın toplantısında özellikle Halep'teki son gelişmelere ve Ankara'daki diplomasi trafiğine dair bilgi verdi.

        Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in aktardığına göre Müftüoğlu, bu sabah tahliye sürecinin başladığını ancak tahliye edilen ilk grubun saldırıya uğradığını belirtti. Müftüoğlu, saldırıyı kimin gerçekleştirdiği konusunda henüz sahadan bir bilgi yansımadığını fakat 1 ölü ve 4 yaralı olduğunu aktardı.

        Türkiye'nin yaşadığı diplomasi trafiğine dikkat çeken Müftüoğlu, Dışişleri Bakanı MevlütÇavuşoğlu ile İranlı mevkidaşı Cevad Zarif arasında toplam 4 telefon konuşması yapıldığını bildirdi.

        İran'ın ateşkesle ilgili dün sunduğu şartlarla ilgili olarak Müftüoğlu, bu şartların Halep'le birlikte ele alınmasının yanlış olacağını, her koşulun tek başına ele alınması gerektiğini ancak İran'la görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

        Çavuşoğlu dün, Moskova'da 27 Aralık'ta bir zirve gerçekleştirilmesi öngörüldüğünü duyurmuştu.

        Zirvenin önemli olacağını söyleyen Müftüoğlu, sadece Türkiye Rusya ve İran'ın katılacağını açıkladı.

        Müftüoğlu, silahlı muhaliflerin İdlib'e gidip gidemeyeceği konusunda ise henüz bir netlik olmadığını bildirdi.

        "TSK HEYETİ GEÇEN HAFTA MÜNBİÇ'E GİTTİ"

        Müftüoğlu, Münbiç'e geçen hafta TSK heyetinin gittiğine yönelik bilgiyi doğruladı. Ancak Münbiç'te herhangi bir YPG'li olduğu sürece El Bab'tan sonra hedefin Münbiç olacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ