Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Terör mü, kaza mı? Berlin'de sis perdesi kalkıyor...

        12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 50'den fazla kişinin yaralandığı olayla ilgili ilk ipuçlarının bir terör saldırısı ihtimalini işaret ettiği belirtilirken, olay sırasında kamyonu kullandığı iddia edilerek gözaltına alınan bir kişinin Pakistan vatandaşı olduğu ve Şubat ayında mülteci olarak Almanya'ya geldiği kaydedildi.

        Polisin gözaltına aldığı 23 yaşındaki Pakistan vatandaşı Naved B.'nin Berlin'de bir mülteci kampında kaldığı belirlendi.

        İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, olayın saldırı veya kaza olabileceğini ancak 'saldırı' kelimesini ağzına almak istemediğini söyledi.

        KAMYON KAÇIRILDI MI?

        Öte yandan, kamyonda şoförün yanında oturan ve olay sırasında hayatını kaybeden kişinin Polonyalı olduğu açıklandı. Bu durum, Noel pazarını kana bulayan kamyonun kaçırılmış olabileceği yönünde soru işaretlerine neden oldu.

        Kamyon firmasının sahibi Ariel Zurawski yaptığı açıklamada önemli bilgiler verdi. Zurawski, "Kamyonun insanların üzerine süren ve olaydan sonra kaçarak uzaklaşan kişi benim şoförüm değil. Şoförüme kefil olabilirim. Muhtemelen ona bir şey yaptılar ve kamyonu kaçırdılar." ifadelerini kullandı.

        Zurawski kamyon şoförünü çocukluğundan beri tanıdığını belirterek; "Garanti edebilirim çünkü o benim kuzenim. Onu doğumundan beri tanıyorum. İnsanlar sarhoş bir sürücü olabileceğini söylüyorlar. Ancak o bir sonraki gün yola çıkacaksa, asla içmezdi. Bunun o olmadığına eminim. Ona bir şey yapıp, kamyonu kaçırmış olmalılar." şeklinde konuştu.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ