Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hava kuvvetlerinin başına kadın general!
        1

        Dünya'da kadın erkek eşitliğinin en yüksek oranda yaşama geçtiği ülkelerden biri olan Norveç'te Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bir kadın getirildi.

        2

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen 49 yaşındaki General Tonje Skinnarland'ın görev süresi Norveç Hava Kuvvetleri'nin eskiyen F-16 filosunun modern F-35 savaş uçakları ile değiştirilerek yenilenmeye başlandığı döneme denk geldi.

        3

        NATO üyesi olan Norveç Hava Kuvvetleri'nde 30 yıldır değişik kademelerde görev yapan Skinnarland, selefi olan komutanın Ekim ayında ölmesinden beri fiili olarak Hava Kuvvetleri'nin başında bulunuyordu.

        4

        Skinnarland'ın kuvvet komutanlığı görevine getirilmesi Norveç'te kadın erkek eşitliği yolunda yeni bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor.

        5

        Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren yasayla NATO ülkeleri arasında bir ilk olarak erkeklerin yanısıra kadınlara da zorunlu askerlik hizmeti getirilmişti.

        6

        Geçtiğimiz yıl askere çağırılanlar arasında üçte bir oranında temsil edilen kadınlar, ordu içindeki uyumun sağlanması amacıyla, çoğunlukla askerlikleri süresince erkekler ile aynı yatakhanelerde kalıyorlar.