Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Louvre'da vurulan Mısırlı'nın babasından açıklama: Fransızlar örtbas ediyor

        Geçtiğimiz Cuma günü Paris'teki Louvre müzesinde bir askeri tarafından vurularak yaralana 29 yaşındaki Mısırlı Abdullah Hamamy'nin babası konuştu.

        Fransız yetkililerin, 'Allahu Ekber' diye bağırarak bir Fransız askerine bıçakla saldırdığını söylediği oğlunu savunan baba Reda Al-Hamamy, oğlunun terörist olmadığını söyledi.

        Kendisi de emekli bir polis şefi olan Reda Al-Hamamy, "Fransız makamları özür dilemek zorunda kalmamak ve genç bir adama uyguladıkları vahşi şiddeti meşrulaştırmak için olayı örtbas etmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Cuma günü Louvre müzesi girişinde elinde bıçak olan bir kişinin Fransız askerlerine saldırdığı iddia edilmiş, saldırganın 5 kurşunla vurularak yaralandığı belirtilmişti.

        Fransız makamları saldırganın kimliğini doğrulamazken, Mısır kaynakları olaya konu olan kişinin 26 Ocak'ta turist vizesiyle Paris'e giden Abdullah Hamamy olduğunu söylemişti.

        Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Hamamy'i etkisiz hale getiren askerlere teşekkür etmiş, olayın şüpheye yer bırakmayacak şekilde bir terörist saldırı olduğunu söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ