Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Donald Trump: ABD'de yeni bir adalet dönemi başlıyor

        ABD Başkanı Donald Trump'ın Adalet Bakanı adayı Jeff Sessions dün Amerikan Senatosu'ndan onay almasının ardından, bugün yemin ederek görevine resmen başladı.

        Beyaz Saray'da düzenlenen yemin töreninde bir konuşma yapan Başkan Donald Trump, Sessions'ın Adalet Bakanlığı görevine gelmesinden büyük gurur duyduğunu söyledi ve yeni Adalet Bakanı ile eşini kutladı.

        Sessions'ın tüm yaşamını adalete adadığını dile getiren Trump, "ABD birçok güçlükle karşı karşıya. Suç oranı artıyor, ölümcül terör tehdidi artıyor. Bir iyileşme yok ama; çok kısa zamanda çok daha iyi olacak. Bu tehlikeli zamanlar, kararlı bir Adalet Bakanı gerektirir ve işte Jeff de budur' dedi. Jeff Sessions'ın ABD'ye hizmet etme ve ülkeyi korumanın ne demek olduğunu bildiğini belirten Trump, ‘O halkın büyük koruyucusu olacak. Bugün Amerika'da güvenliği sağlamak için tasarlanan üç başkanlık kararnamesi imzalıyorum. Birincisi, ulusumuza yayılmış olan ve gençlerimizin ve diğer insanların, başka pek çok kişinin kanına giren suç kartellerinin geride kalması için Adalet ve İç Güvenlik Bakanlığı'nı yetkilendiriyorum. İkincisi, Amerika'daki şiddet suçunu azaltmak için bir özel görev birimi oluşturmak üzere Adalet Bakanlığı'na yetki veriyorum. Üçüncüsü, Adalet Bakanlığına, suçu durdurma planını ve kolluk kuvvetlerine karşı uygulanan şiddet suçlarını durdurma ve engelleme yetkisi veriyorum. Kolluk güçlerine karşı işlenen suçlar bugün itibariyle sona erecek. Bugünkün tören, masum insanları terörize eden çete üyeleri ve uyuşturucu satıcılarına açık bir mesaj olarak görülmelidir. Onların günü sona erdi. Yeni bir adalet dönemi başlıyor, şu anda başlıyor" diye konuştu.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ