Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Taliban'dan Afganistan askeri üssüne saldırı: 140 asker öldü

        Afganistan'da Mezar-ı Şerif yakınlarındaki askeri üsse yönelik saldırıda 140 askerin öldüğü, saldırıyı Taliban'ın üstlendiği açıklandı.

        Reuters'ın haberine göre Taliban'ın şimdiye kadar bir Afgan askeri üssüne düzenlediği en kanlı saldırıda, saldırganların askeri üniformalar giyerek saklandığı bildirildi.

        Saldırıda yaklaşık 10 Taliban militanının askeri üniforma ve araçlarla üsse girerek yemek yiyen ve cuma namazından çıkan askerlere ateş açtığı aktarıldı.

        Taliban sözcüsü Zabihullah Mucahid, saldırının Afganistan'da son zamanlarda öldürülen Taliban liderleri için bir intikamolduğunu söyledi.

        DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayetinde 209. Şahin Kolordu Komutanlığına düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

        Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrindeki Afgan Ulusal Ordusu 209. Kolordu karargahına yapılan terör saldırısı neticesinde ilk belirlemelere göre 140 askerin şehit olduğu ve çok sayıda askerin yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu hain terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Afgan Ulusal Ordusunun hayatını kaybeden mensuplarına Allah'tan rahmet, yaralılarına acil şifa, kardeş Afgan halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

        Açıklamada, Türkiye'nin terörle mücadelede Afganistan ile dayanışmasını sürdüreceği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ