Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Iraklı Kürtler'den PKK'ya çağrı!

        IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Halgurd Hikmat TSK’nın Sincar’ı bombalamasının sebebinin PKK’nın oraya konuşlanmış olması ve bölgeyi terk etmemeleri olduğunu ifade etti.

        Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, saldırıda 5 peşmergenin öldüğünü belirten Hikmat, bunun “Kabul edilemez” olduğunu belirterek, “PKK’nın bölgedeki mevcudiyeti yüzünden doğan problemler, bu saldırıya sebep oldu. Biz PKK’dan Sincar’ı terk etmelerini istedik, onlar reddetti. Bu çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

        IKBY Başkanı Mesud Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP) yapılan açıklamada da “Halkımıza hatırlatmak isteriz ki bu saldırıların yaşanmasının sebebi, dayatmalarla Kürdistan bölgesinde varlık gösteren PKK’dır. PKK’nın Şengal’den çekilmesi gerekiyor” denildi.

        PKK’nın Suriye’deki askeri uzantısı PYD/YPG’nin Eşbaşkanı Salih Müslim saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, YPG mevzilerinin hedef alındığını doğruladı.

        Karaçok ve çevredeki 4 köyün vurulduğunu, sivil kayıpların olduğunu iddia etti. Türkiye’nin hava harekâtı yapmasını beklediklerini dile getiren Müslim, “Fakat 26 uçakla saldırı yapmalarını beklemiyorduk” dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ