Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Melania Trump kocasını cezalandırıyor
        1

        ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Dünya Barışı’ için çıktığı dokuz günlük ilk yurtdışı seyahati analizlere boğuluyor. Sebebi ne Arap ülkelerinde yaptığı konuşmalar, ne NATO’da üye ülkelere ettiği laflar. Dünya sulhu için çıktığı yoldan karısı Melania’nın itip kakmalarıyla, evliliğinde sulhu yakalayamayan bir adam olarak dönüyor. Gazete Habertürk'ten Elif Key, Melania-Donald Trump gerginliğini yazdı

        2

        Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Bu kadar “Off aşırı sevgisiz, berbat bir çift” diyeceğimizi, bu kadar “Onlarınki aşk maşk değil para çıkar ilişkisi” cümlesini sarf edeceğimizi biz de bilmiyorduk.

        3

        Tahminlerimiz vardı da işin el kol itmeye, arkasını dönüp yürümelere kadar varacağını tahmin etmiyorduk diyelim, nihayetinde ortada çıkılması gereken diplomatik geziler, “Hanımınız gelemedi mi?” sorusuna, “Evde biraz karnı ağrıyordu” denilmeyecek ortamlar, aşırı kurallı, herkesin nerede duracağına ve hatta ne söyleyeceğine, ne renk eldiven, ne renk kravat, ne tarz bir elbise seçileceğine bile asırlar öncesinden karar verilmiş seremonilerde işin rengini çaktırmazlar diyorduk. Çaktırdılar.

        4

        ‘BEN TEK, SİZ HEPİNİZ’

        Siyasetin ceketine biraz magazin bulaşınca durum bu. Konu otomatikman “Gezide ne giydiler, seyahate kaç bavulla çıktılar, kimin eşi kiminle çok anlaştı” seviyesine iniyor. Amerikan başkanının ne 100 günlük görev süresince aldığı kararlar, ne sağlık, ne eğitim için ayrılan bütçeler, ne satılan silahlar, ne NATO’da Avrupa ülkelerinin azarlaması hiçbirinin bir önemi yok.

        5

        Zira ne dediğinden çok, ne yaptığının konuşulmasını da isteyen ultra kaba, adab-ı muaşeretle ilişkisini çoktan kestirip atmış, devlet adamlığından ziyade “Ben tek, siz hepiniz” diyerek siyasi terbiyeye de pek kıymet vermeyen, girdiği her züccaciye dükkânını yıkıp geçecek, arkasına bakıp özür bile dilemeyecek birisi Başkan Trump.

        6

        Mesele “Trump nasıl bir devlet adamı, nasıl bir başkan?” tartışmasına hiç yaklaşamazken, eşine bu kadar kaba, ters davranan bir adam nasıl bir kocadır sorusu tepede sallanıyor.

        7

        MELANIA YARDIM ÇAĞRISI MI YAPIYOR?

        Aile büyükleri “Evliliklere karışılmaz” falan der de milyonlarca insanın göreceğini bile bile bir kadın kocası Donald Trump’ın o küçük, minnoş ellerini itiyorsa, kocasının ona yaklaşmaya çalıştığı her hamlesinde ya saçını düzeltiyor ya da uzaktan yürümeyi tercih ediyorsa soru ortada:

        8

        Melania Trump bize bir mesaj mı veriyor? “Kurtarın beni” diyor da anlamıyor muyuz acaba? Belki de ikisine bakan milyonlarca insana “Ben o bildiğiniz kadınlardan değilim” mesajı vermeye çalışıyor. Evet evet biliyorum, herkes aynı fikirde. O zaman evlenirken aklı neredeydi? Bilemiyorum. Kimbilir belki hem sabır bardağı hem de kasası doldu ve artık uzaklaşma vakti geldi.

        9

        İKİSİ ADETA TENCERE KAPAK

        Peki Melania Trump’ın vücut dili bize ne anlatıyor? Amerika’da ne kadar vücut dili analisti, ilişki uzmanı insan varsa ikilinin siyaset sahnesine beraber çıktıkları ilk günden beri mal bulmuş mağribi gibi çifti takip edip, ilişkilerini analiz etmeye çalışıyor.

        10

        20 yıldır bu mesleği yapan Patti Wood çiftin arasında bir sıcaklık, bir şefkat kırıntısı göremediğini, bu ikilinin takım arkadaşı olmadıklarını söylüyor. Wood sanki Trump’ın ilk danslarına eşlik eden “I did it my way” parçasını söylerkenki tavrını da tüm başarıyı kendi kazandığının, karısının bir katkısının olmadığının altını çizmek istercesine bağıra bağıra söylediğini anlatıyor.

        11

        Wood’a göre Melania Trump da büyük taktisyen. Peki bunlar berbat bir çift mi? Hayır, adeta tencere kapak. Wood, “Donald Trump’ın o devasa egosuna Melania Trump’tan başka kimse katlanamaz” diyor.

        12

        ‘MELANIA’NIN HER HAREKETİ SAHTE‘

        Başka bir vücut dili analisti Susan Constantine Trump’ın karısına bir eşya gibi davrandığını, evli olduklarını bilmesek evli değiller deneceğini söylüyor. Ancak Constantine daha evvel iyi bir eş portresi çizen Melania Trump’ın artık yön değiştirdiğini, bu rolü daha fazla devam ettirmeyeceği mesajı verdiğini söylüyor.

        13

        Çiftin yüzlerce fotoğrafını inceleyen The Cut Dergisi Melania Trump’ın gülümsemelerinin de, kocasına yakınmış gibi durduğu her anın da sahte olduğunu, Trump’ın ise bildiğimiz Trump olduğunu, onda şaşırtacak bir hareket göremediklerini yazıyor. Ortak görüş: Bay Trump ne kadar narsistse eşi de o kadar oportünist, boşuna dememişler Amerika fırsatlar ülkesi.

        14

        Liderlik konusunda kitapları olan Elesa Zehndorfer, Melania’nın narsist lider özellikleri taşıyan eşinin tüm taleplerini karşılayacak, hem güzel, hem de “Sus ve sana denileni yap” talimatına uyacak bir kadın olduğunu söylüyor. Zehndorfer’a göre karşılığında da statü, refah ve pahalı şeyler alıyor. Sevgi, saygı, korku, heyecan, panik, öfke, aşk, nefret, hor görme, gururlanma, tiksinme vücut diline kelimelerden daha hızlı yansıyor.

        15

        İkilinin uçaktan indikleri zaman, uçağa yürürken veya bir resepsiyonda birbirlerine aldıkları mesafeler bile bir anlam taşıyor. Zira bırakın yürüme mesafesini, adımların senkronizasyonu bile bir çiftin ilişkisine dair bir gösterge olabilir. Aralarındaki gerilim çok uzaktan bile belli oluyor. Ama buradaki acayiplik şu, Melania Trump gerilim varsa bile saklama zahmetine girmiyor.

        16

        Çok nazik diplomatik sahnelerde bile hödükçe davranan bir adama bakanlar “Karısına nasıl davranıyor kimbilir?” sorusunu sormaktan kendini alamazken, Melania Trump da tüm dünyanın onu ilişkinin mağduru olarak gördüğünün fazlasıyla farkında ve kocasını cezalandırma arzusuyla varolan gerilimi saklamaya yeltenmiyor, örnek çift rolüne bürünmüyor.

        17

        CLINTON’LARDA BİLE GÖRÜLMEMİŞ GERİLİM

        Neticede Bill ve Hillary Clinton; ilişkilerinde, Beyaz Saray’ı sarsan Monica Lewinsky hadisesine ve tüm gerilimlerine rağmen böyle sahneler yansıtmadılar.

        18

        2016’da GQ Dergisi Melania Trump’a mükemmel evliliğin sırrını sorduğunda, “Ayrı banyolar kullanmak!” cevabını veren First Lady belki başı epey dertte olan kocası uçurumlardan yuvarlanırken uçurumun kenarında durup manzarayı seyretmek istiyor.