Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Zimbabve'nin 93'lük başkanı bir dönem daha aday

        Afrika ülkelerinden Zimbabwe'nin 93 yaşındaki başkanı Robert Mugabe, gelecek yıl yapılacak seçimlere hazırlanmaya başladı. Mugabe, yaşından dolayı kendisinin bittiğini düşünenlerin 'hayatlarının şokunu yaşayacaklarını' söyledi.

        Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1980'den bu yana görevde bulunan Robert Mugabe, Cuma günü Harare kentinde iki saatli bir miting yaptı. Mugabe mitinginde, beyazlardan alınarak topraksız siyahilere toprak verilen toprak reformu programını övdü ve gençler için de toprak sözü verdi.

        37 yıldır iktidarda olan ve bir 5 yıllık dönem için daha seçimlere girmeye hazırlanan 93 yaşından Mugabe, son yıllarda yaşadığı sağlık problemleriyle gündeme geliyordu. Bu yıl Singapur'a tedavi amacıyla iki kez seyahat eden Mugabe'nin doktoru, ziyaretlerin göz problemi nedeniyle yapıldığını söylerken, bazı basın kuruluşları Mugabe'nin prostat kanseri olduğunu yazmıştı.

        Sıklıkla Afrika'nın gelecek vaadeden ekonomilerinden biri olan Zimbabve'yi beyazların sahip olduğu ticari çiftliklere el koyarak ve fazla para basarak mahvettiği yönünde eleştirilen alan Mugabe ve partisi ekonomik zorluklarla ilgili olarak batılı güçleri suçluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ