Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump, soruşturma altında olduğunu kabul etti!

        ABD Başkanı Donald Trump, eski FBI Başkanı James Comey'nin görevine son verdiği için soruşturma altında olduğunu resmen kabul etti.

        Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan ABD Başkanı, "FBI Direktörünü kovmamı söyleyen kişi tarafından, FBI direktörünü kovduğum için soruşturuluyorum. Cadı avı!" ifadelerini kullandı.

        Trump'ın tweetinde bahsettiği kişinin kim olduğu hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak ABD medyası bu ismin Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

        Rosenstein, Mayıs ayı başında, eski FBI Direktörlerinden Robert Mueller'i Rusya soruşturmasının başına özel savcı olarak atamıştı.

        Geçtiğimiz cuma günü Trump, soruşturma altında olduğu iddialarını yalanlamış ancak The Washington Post, ABD Başkanı'nın 'yargıyı engelleme' iddiasıyla soruşturulduğunu yazmıştı.

        Trump, 9 Mayıs'ta görevine son verdiği Comey'e kovulduğunu bir mektupla bildirmiş, mektupta Rosenstein'ın tavsiyesi üzerine bu kararı aldığını belirtmişti. Trump daha sonra NBC'ye verdiği demçte Rusya soruşturmasının Comey'i kovmasının altında yatan sebeplerden biri olduğunu söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ