Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara'da!

        ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal ile görüşüp Savunma Bakanlığı'nda temaslarda bulundu.

        Habertürk TV'den Mahmut Gürer'in verdiği bilgilere göre, dün Rakka'da PYD ile temaslarda bulunan McGurk,bu temasların hemen ardından Ankara'ya geçti. Savunma Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı düzeyinde kabul edilen ABD'li diplomat, PYD'ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonu konusunda bakanlık yetkililerini bilgilendirdi.

        Görüşmede, Ankara'nın PYD'ye verilen silahlar konusundaki kaygılarının konuşulduğu ve silahların PYD'den geri toplanması konusunda oluşturulacak mekanizmanın detaylandırılacağı da gelen bilgiler arasında.

        REKLAM

        Temaslarına ilişkin açıklamalarda bulunan McGurk, "DEAŞ'ın geri dönülmez şekilde yok edilmesi için görüştük" dedi.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA MÜŞTEŞAR YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜ

        Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ü Ankara'da kabul etti. AA'nın haberine göre, McGurk, Türkiye'ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Önal ile bir araya geldi.

        ABD Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, McGurk'ün 28-29 Haziran tarihlerinde Suriye'ye giderek, DEAŞ'ı mağlup etmek için yerel ortaklarla görüş alışverişinde bulunduğu bildirilmişti.

        DEAŞ HAKKINDA GÖRÜŞMELER YAPILDI

        Açıklamada, McGurk'ün Rakka'nın kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerde devam eden insani ve istikrarı sağlama yardımlarına tanık olduğu belirtilirken, McGurk'ün DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından yönetimi konularında yerel liderler ile yoğun görüşmeler yaptığı kaydedilmişti.

        McGurk'ün DEAŞ sonrası Rakka'daki istikrar çabalarını görüşmek üzere Rakka Sivil Konseyi ile bir araya geldiği bilgisine yer verilen açıklamada, ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi'nin DEAŞ'tan kurtarılan Tabka ilçesini de ziyaret ettiği vurgulanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ