Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya S-400'lerde son durum: Karar aşamasına geldik

        Türkiye ile Rusya arasında bir süredir görüşmelerin devam ettiği S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili bilmece çözülüyor.

        Putin'in yardımcılarından Vladimir Kojin'in geçtiğimiz hafta iki ülkenin anlaştığına dair yaptığı açıklamanın ardından, bir açıklama da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi.

        Işık, TRT Haber yayınında yaptığı açıklamada, "Acil ihtiyaçlarımızı S 400 sistemlerini satın alarak çözeceğiz. Sonrasında da kendi hava ve füze savunma sistemlerimizi geliştireceğiz. Rusya'dan S-400 sistemlerini satın alma konusunda tüm teknik işlemler sona erdi. Son karar noktasına ulaştık." ifadelerini kullandı.

        Işık ayrıca ulusal hava ve füze savunma sistemlerinin geliştirilmesi konusunda Fransa ve İtalya'yla işbirliğine gidileceğini söyledi.

        REKLAM

        S-400 FÜZE SİSTEMİ NEDİR?

        S-400 hava savunma sistemi, orta menzile sahip ve S-300'den geliştirilen bir füze sistemidir. 1979'da S-300 füze sisteminin ortaya çıkmasından sonra Sovyetler Birliği'nde geliştirilme aşamasına başlansa da gelişim süreci Sovyetler Birliği'nin dağılması sebebiyle askıda kalmış ve uzun bir süreye yayılmıştır.

        S-400 füze sisteminin en büyük özelliği ise S-300'e göre daha fazla hedefi aynı anda gerçek zamanlı takip edebilmesidir. Aynı zamanda gelişmiş elektronik karşı tedbirlere de sahip olan S-400 füze sistemi, barındırdığı radarlarla hayalet uçak olarak tabir edilen casus hedefleri takip edebilmektedir.

        S-400 füze sistemine şimdiye kadar dünyada birçok ülke sahip olmak istese de Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan haricinde bir ülkeyle satış için anlaşılamamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ