Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Etiyopya'da rastalılara özel kimlik kartı verilecek

        Etiyopya hükümeti, saçlarına yaptıkları rasta modeliyle tüm dünyada tanınanRastafaryanizmüyelerine özel kimlik kartı dağıtacağını açıkladı.

        Le Figaro'nunhaberine göreEtiyopya'nınsonimparatoruuolanHaileSelassiee'yiTanrı'nındünyadaki yansıması olarak gören düşüncenin ürünü olanRastafaryanizmüyelerine Etiyopya hükümetinden jest geldi.

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Meles Alem'in yaptığı açıklamaya göre,Rastafaryanizmüyelerine rahatça ikamet hakkı sağlayan ve istedikleri gibi yaşamalarına yardımcı olacak özel kimlik kartları verileceğini söyledi.RastalılarınEtiyopya'da yaşamalarını istediklerini belirten Alem, "Bu kimlik kartı,rastalılarlailgili görüşlerimizin en net kanıtıdır." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Saçlarına yaptıkları rasta modeliyle tüm dünyada tanınan ve ünlüReggaeşarkıcısıBobMarley'in de üyelerinden biri olduğu Rastafaryanizmdüşüncesinde,Etiyopya'nınsonimparatoruolanHaileSelassiemesiholarak görülürken düşünce üyelerinin Etiyopya'nın güneyindekiShashamanekentindeyoğunlukla yaşadıkları belirtildi.

        1950 yılından sonraJamaika'danEtiyopya'nıngüneyindekiShashamane'egöçmeye başlayanRastafaryanizmüyelerinin bölgede 1200 hektar alanda yaşamlarını sürdürdükleri bilinirkenrastalılar,genellikle Afrikalı kölelerinden soyundan geliyor.

        REKLAM

        1970'lerden sonra Habeş hükümdarınınsuikastledevrilmesinden sonra sayıları iyice azalanrastalılarınsayısı günümüzde epey artmış durumda olmasına rağmen Etiyopya sınırları içerisinde vatandaş olmadıkları için toprak sahibi olamıyorduve çocuklarını okutamıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ