Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Erkek arkadaşını intihara teşvik eden kadına hapis cezası

        ABD'nin Massachusettseyaletmahkemesi, attığı mesajlaerkekarkadaşınıintihara teşvik etmeklesuçlanan 20 yaşındaki Michelle Carter adlı bir kadını 2,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        15 ay hapisyatacakolanMichelle Carter,5 yıl içinde benzer bir suç işlerse cezasının geri kalanını çekmesi için de cezaevine gönderilecek.

        2014 yılınınHaziranayındaMichelle Carter,erkek arkadaşıConradRoy'aattığı mesajda, "As kendini, git binadan atla, kendini bıçakla, ne bileyim ben bir sürü yolu var" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        Bu mesajdan iki hafta sonra bir aracın içince ölü bulunanRoy'unegzozdan çıkankarbon monoksit gazıylaintihar ettiği ortaya çıkmıştı.

        O sırada 17 yaşında olan Carter'ın, intihara kalkışmasından dakikalar önceRoy'a"Bunu yapmalısınConrad. Tek yapman gereken jenatörüçalıştırmak. Sonra özgür vemutluolacaksın." şeklinde bir mesaj göndermişti.

        Condrad'ın Babası ise,"Michelle Carter oğlumun zayıf yönlerini açığa çıkardıve onu bir piyon gibi kullandı, bunları yaparken onuninsanlığı neredeydi?" şeklinde konuştu.

        "İKİSİNİN DE RUH SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİLDİ"

        Geçtiğimizgüngörülen davadaCarter'ınavukatları,hem müvekkillerinin hem deRoy'unakıl sağlıklarının yerinde olmadığını savundu.

        Mahkeme heyetine konuşan savcı ise kadını suçlayarak "Daha iyi bir hayat yaşamak içinRoy'unhayatını sonlandırdı. Ne sorumlulukaldı,ne de pişmanlık gösterdi" dedi.

        Carter'ın avukatı ise, müvekkilinin bukorkunç durumdan dolayıbüyük pişmanlık duyduğunu söyledi.

        Hakim, "yaşı, olgunluk düzeyi ya da zihinsel rahatsızlığının kadının bu eylemleri üzerinde bir etkisi olmadığına" hükmetti.

        HUKUKÇULAR İKİYE BÖLÜNDÜ

        DavanınHakimiayrıca Carter'ın,Roy'unölümü üzerinden dikkat çekmek için basına demeç vermesine ve davadan çıkar sağlamasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

        ABD'nin Massachusettseyaletindebir insana intihar etmesini söyleyen bir şüphelinin suçlu olduğuna hükmeden bir yasa bulunmaması nedeniyledava, hukukçuları da ikiye böldü.

        Genç kadını savunanlar arasında, İtalya'da 2007 yılında ev arkadaşını öldürmekle suçlanarak hapsemahkumedilen ve iki yıl önce bırakılan AmandaKnoxda var.

        Los Angeles Times gazetesine yazanKnox, "Michelle Carter şefkat gösterilmesini hak ediyor, hapse girmeyi değil" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ