Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'den Al Jazeera kararı!

        İsrail İletişim BakanıAyoubKara İsrail'in Katar merkezli TV kanalı AlJazeera'nin faaliyetlerini durdurmak için harekete geçtiklerini ve kanalı kapatmak istediklerini açıkladı.

        İsrail İletişim BakanıAyoubKaraPazargünü yaptığı açıklamada İsrail'in,Katar merkezli TV kanalı AlJazeera'denbasın bilgilerini geri çekmeyi, kanalın Kudüs bürosunu kapatmayı ve yayınlarını yerel kablo ve uydu sağlayıcılarındansağlamayı planladıklarını açıkladı.

        REKLAM

        AlJazeera'yi"terörizmi desteklemek"le suçlayan Kara, kanalın kapatılması için ise bazı yasalar getirilmesi gerektiğini söyledi.

        İsrail Başbakanı BenjaminNetanyahu, Katar merkezli AlJazeeratelevizyon kanalını kapatmak istediğini söylemiş ve kanalışiddeti kışkırtmakla suçladı.

        Konuyla ilgili olarak Facebook hesabından bir paylaşımda bulunanNetanyahu, "AlJazeera, Harem-i Şerif çevresinde şiddeti kışkırtmaya devam ediyor. Birkaç kez Kudüs'teki ofislerinin kapatılması için mahkemeye başvurdum. Eğer bu yasal sorunlar yüzünden gerçekleşmiyorsa, AlJazeera'ninİsrail'den silinmesini sağlayacak yasalar üzerinde çalışacağım" ifadelerini kullanmıştı.

        AlJazeera'ninyayınları daha önce Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi ülkeler tarafından kısıtlanmıştı. Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan öncülüğündeki blok, Katar'dan El Cezire'nin kapatılmasını istemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ