Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Barcelona'daki terör saldırısının arkasından DEAŞ'ın Tarragona hücresi çıktı

        İspanya’nın Barcelona kentinde perşembe günü şehir merkezindeki La Rambla’da yayaların arasına dalarak gerçekleştirilen araçlı saldırıda, 13 kişi öldü, 100’ün üzerinde kişi de yaralandı. Kentin güneyindeki Cambrils sahil kasabasında polisin son anda engellediği benzer bir saldırıda yaralanan 1 kişinin ölümüyle, toplam sivil kayıp 14’e yükseldi. Katalonya Özerk Yönetimi, saldırıda hayatını kaybedenlerden 3’ünün İspanyol, 3’ünün Alman, 2’sinin İtalyan, 3’ünün Portekizli, Belçikalı ve ABD’li olduğunu açıkladı.

        Gazete Habertürk'ün aktardığı bilgilere göre Barcelona saldırısının birkaç saat sonrası Cambrils kasabasında polis kontrolüne takılan Audi marka aracın kaçmaya çalışırken yayaların üzerine sürülmesi sonucu başlayan takip, güvenlik birimlerinin araçtaki 5 terör zanlısını vurarak öldürmesiyle sonlandı.

        TÜRK VATANDAŞININ İKİ BACAĞI KIRILDI

        Polis ayrıca saldırganların intihar bombası yeleği giydiğini açıkladı. Teröristler öldürüldükten sonra bomba imha ekipleri fünyeyle patlattıkları intihar yeleklerinin sahte olduğunu fark etti. Olayda 5 sivil ve 1 polisin yaralandığı bildirildi. Türkiye’nin Barcelona Başkonsolosluğu’ndan alınan bilgiye göre, terör saldırısında yaralanan Türk vatandaşının isminin Emre Eroğlu (33) olduğu belirtildi. Bir konsolosluk yetkilisi, iş için Barcelona’da bulunan Eroğlu’nun terör saldırısı sırasında iki bacağının kırıldığını, gün içinde ameliyata alınacağını ve hayati tehlikesinin bulunmadığı söyledi. Ayrıca Katalonya Özerk Yönetimi’nin Türk Başkonsolosluğu’na verdiği bilgide, yaralılar arasında başka Türk vatandaşının olmadığı kaydedildi. Terör saldırısında ölen ve yaralananların yaklaşık 34 farklı ulustan oldukları ifade edildi.

        "DAHA BÜYÜK EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR"

        Saldırılarda toplam kaç kişinin yer aldığı henüz bilinmiyor ancak Reuters’a konuşan bir hukuk yetkilisi, en az 12 kişilik bir hücrenin eylemi gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde durduklarını söyledi. İspanya İçişleri Bakanlığı, Cambrils’te ikinci bir saldırı hazırlığında olduğu belirlenen ve çatışmada öldürülen 5 kişinin Tarragona’nın Alcanar bölgesindeki DEAŞ hücresine bağlı teröristler olduğunu düşündüklerini açıkladı.

        Çarşamba günü Alcanar’da bir evde gerçekleşen patlama, başta kaza olarak düşünülmüştü. Ancak polis, minibüs saldırısını organize eden zanlıların aynı zamanda gaz tüpü kullanmayı tasarlamış olabileceklerini öne sürdü. Alcanar’daki evde bütan gazından yapıldığı öğrenilen birkaç bombaya ulaşıldı. Patlamanın da evde bu bombalar hazırlanırken kazara gerçekleştiği ifade edildi.

        Polis, “Bu saldırı daha büyük bir katliam olabilirdi” yorumunda bulundu. Gözaltına alınan zanlıların hiçbirinin sabıka kaydı yok ve yaşları 24 ila 34 arasında değişiyor. İspanya, 2004’ten beri en kanlı terör saldırısına maruz kaldı. El Kaide tarafından Madrid’deki 3 ayrı tren istasyonuna düzenlenen terör saldırısında 192 kişi ölmüş, binin üzerinde kişi de yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ