Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Irkçı gruplar onun peşinde

        Hollanda’da Türk kökenli senatör Düzgün Yıldırım, ülkedeki Müslüman karşıtı ve ırkçı grupların bir numaralı hedefi haline geldi. Aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’in önceki hafta meclise taşıdığı yasa tasarısında İslam’ın kutsal kitabı Kuran’ın yasaklanmasını istemesi, evlerde bile bulundurulmasına yasak getirmesini talep etmesi büyük tepki uyandırmıştı. Ancak Hollanda meclisinde Wilders’in bu sözlerine karşı çıkan hiçbir vekil olmaması Türk senatör Düzgün Yıldırım’ı oldukça rahatsız etti. Yıldırım, meclisin önceki oturumunda “Geert Wilders denen bu adam düpedüz ırkçılık yapıyor. Toplumda gerilim yaratıyor. Bir de üzerine ölüm tehdidi aldığını belirterek polis koruması altında yaşıyor. Sayın Başbakan’a sormak istiyorum, hükümetiniz Hollanda’yı bölen bu adama neden koruma sağlıyor?” diyerek bir soru önergesi verdi. Ve bir anda hedef oldu...

        Peygambere hakaret

        Yıldırım, soru önergesinden sonra, onlarca hakaret ve ölüm tehdidi içeren mektup aldı. Türk senatör soru önergesinin basına yansımasının üzerinden iki gün dahi geçmeden mektup ve elektronik postayla tehdit mektupları gelmeye başladığını, bu mektuplarda daha çok ailesiyle birlikte derhal ülkeye terk etmesinin istendiğini, aksi takdirde ölümle cezalandırılacağının belirtildiğini anlattı. Yıldırım, polise suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

        Geert Wilders daha önce yaptığı açıklamalarda da İslam peygamberine hakaret etmiş, “Muhammed şu an karşımda olsa elimde sopayla onu kovalardım” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Wilders ülkedeki Müslümanlar’ın da bir an önce sınırdışı edilmesini savunuyor.

        YILDIRIM’A İKİ YÖNDEN SALDIRI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ