Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gazze sınırı açıldı

        Mısır, Refah sınır kapısından Gazzelilerin geçişlerine izin verdi. Dün Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in sınır kapısının geçici olarak açılacağını açılmasının ardından bugün 100 Filistinli pasaportlarıyla geçiş yaptı.

        HÜSNÜ MÜBAREK İZİN VERDİ

        Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah sınır kapısının açılması yönünde talimat verdiği bildirildi.

        Mısır'ın MENA ajansının haberinde, gerekli tıbbi ve insani yardım ile hasta ve yaralı geçişinin sağlanabilmesi için Mübarek'in BU sınır kapısının açılmasını istediği belirtildi.

        Refah sınır kapısının ne kadar süreyle açık kalacağına ilişkin ayrıntı verilmedi.

        -GEÇİŞLER SERBESTÇE, PASAPORT GÖSTEREREK YAPILACAK

        Mısır'ın sürpriz bir şekilde, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in talimatıyla Gazze Şeridi ile arasındaki Refah sınır kapısını açması kararının ardından, kapının bugün geçişlere açılacağı bildirildi.

        Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, Hamas hükümeti İçişleri Bakanlığına bağlı sınır koordinasyonundan sorumlu idarenin verdiği bilgiye göre, sınır kapısı bugünden itibaren 09.00-17.30 saatleri arasında düzenli olarak açık tutulacak.

        Ayrıca Gazzelilerin Refah'tan geçmek için İçişleri Bakanlığından izin almalarına da gerek bulunmadığı, geçerli pasaportları bulunanların sınırdan pasaportunu göstererek geçiş yapabileceği de kaydedildi.

        Gazze'de hem sevinçle karşılanan hem de sürpriz olarak görülen karardan sonra, normalde kapalı tutulan Refah'taki görevlilerin sınır kapısına gittiği, bazı Gazzelilerin de "en azından denemek amacıyla" ellerinde pasaportlarıyla sınıra doğru gitmeye hazırlandığı belirtildi.

        Refah'ın açılması kararı, Gazze'ye yardım filosunun İsrail ordusu tarafından askeri bir operasyonla durdurulması, 9 kişinin ölmesi ve onlarca kişinin yaralanmasının ardından geldi.

        Refah, en son iki hafta kadar önce 5 gün süreyle açılmış, kapıdan 8 binden fazla Gazzeli giriş-çıkış yapmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ