Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ülke tarihinin en kanlı trafik kazası!

        Ukrayna'da bu sabah yolcu otobüs ile trenin çarpışması sonucu 41 kişi hayatını kaybettiği trafik kazası ülke tarihinin en kanlı trafik kazası olarak tarihe geçti.

        Kaza anında bölgede bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, 13 Ekim tarihini yas bir günlük yas ilan etti. Dnipropetrovsk Bölgesinde bir toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Yanukoviç kaza kurbanlarının aile ve yakınlarına başsağlığı dileyerek trajik hadiseyi de atlatacaklarını ifade etti.

        Öte yandan Ukrayna Başbakanı Mıkola Azarov yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin cenaze masraflarının tamamının hükümet tarafından karşılanacağını ve yakınlarına 100 bin Grivna (12 bin 700 dolar) yardım para yardımı yapılacağını bildirdi.

        3'ü çocuk 41 kişi hayatını kaybettiği kaza başkent Kiev'in 660 kilometre güneydoğusundaki Dnipropetrovsk Bölgesi'nin Marganets şehrinde içinde 50 yolcunun bulunduğu otobüsün hemzemin geçit kurallarını ihlal etmesi sonucu meydana gelmişti.

        12 Ekim sabah saatlerinde meydan gelen ve 41 kişinin ölümüne sebep olan ve onlarca kişinin ağır yaralandığı kaza Ukrayna tarihine en kanlı trafik kazası olarak geçti.

        Benzer bir kaza ise 16 Mayıs 2004'te de Odesa Bölgesi'ndeki İzmayil şehrinde yaşanmıştı. Odesa bölgesindeki kazada ise bir yük treni ile dolmuş çarpışmış ve yaşanan kaza sonucunda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ