Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Baltayı taşa vurdular...

        Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'i bir televizyon kanalında izlenme rekoru kıran "Ezel" dizisinde başrol oynayan Kenan İmirzalıoğlu ve reklam filminde oynadığı Pepsi'nin adını kullanılarak dolandırmak istendi.

        Ancak kendisine mesaj gönderen telefon numaralarını arayan Kesmez, telefonların kapalı olduğunu görünce telefonlara sesli mesajla, "Beni arayarak 10 bin lira kazandığımı söylemişsiniz. Ben bu 10 bin lirayı nasıl alacağımı öğrenmek istiyorum" diyerek mesaj gönderdi.

        Telefonla arayarak ve mesaj atarak vatandaşları dolandırmanın boyutları emniyet müdürüne kadar vardı. Telefona şirketlerin yaptıkları kampanyaları kullanarak mesaj atıp vatandaşların dolandırılmasını önlemek için Emniyet Genel Müdürlüğü bir kampanya başlattı. Ancak dolandırıcılar dur durak bilmiyor.

        Bu kez de dolandırıcılar Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'i dolandırmak için telefonuna mesaj attı. Üstelik bu kez dolandırıcılar bir televizyon kanalında yayınlanan ve izlenme rekorları kıran "Ezel" dizinin başrol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu'nun adını da kullandı. Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez iki gün önce öğleden sonra kendisine bir mesaj geldiğini belirterek mesajda şunların yazdığını söyledi:

        "Değerli abonemiz, Pepsi Yaşatır Seni kampanyasının yapmış olduğu artı 5757 özel kura çekilişi sonucunda hattınız 10 bin lira para ödülü kazandı. Bilgi ve danışma hattımız 0537'li bir numara var. 0531'li bir numara var. Arayınız Pepsi A.Ş. diyor. Bir de gönderen Pepsi A.Ş. Kenan İmirzalıoğlu'nu ismini kullanmış. Bir de artı 44'lü olan bir numarayı eklemiş."

        Kesmez, dün meşgul olduğu için arayamadığı numarayı gazetecilerin yanında arayarak kendisini dolandırmak isteyenlerle görüşmek istedi. Kesmez, mesajla kendisine gönderilen telefonu aradı. Telefon kapalı olduğu için görüşemeyen Kesmez, sesli mesaj bıraktı. Kesmez sesli mesajında, "İyi günler, dün aramıştınız Pepsi'den 10 bin lira kazandınız diye, onun için aramıştım. Bana dönerseniz o Pepsi'den 10 bin lirayı nasıl alacağımı size danışmak istiyorum iyi günler" dedi. Kesmez, "Oltayı attım o da birisi aradı diye düşerse yakalarız" dedi.

        Kesmez, daha sonra verilen ikinci numarayı da aradı. Telefonun kapalı olduğunu gören Kesmez, "Evet arkadaşlar gördünüz, günü birlik çalışıyorlar. Dolandırıcılık yapıp polise yakalanmamak için telefonu kapatıyorlar" diye konuştu.

        İkinci numarayı da aradı. Ancak bu numarada kapalı olduğu için bu telefona da sesli mesaj bırakan Kesmez, "Pepsi yaşatır seni kampanyasından 10 bin lira kazandığımı belirtmişsiniz mesaj çekmişsiniz onun için aradım sizi. Telefonunuz kapalı eğer ararsanız o 10 bin lirayı nasıl alacağımı öğrenmek istiyorum iyi günler" diyerek telefonu kapattı.

        Kesmez daha sonra ise vatandaşları mesaj dolandırıcılarına ve telefon dolandırıcılarını karşı uyarmak için şöyle devam etti:

        "Biz bu dolandırıcılıkla ilgili günlük bir iki tane geliyor. Türkiye'de de hala var. Emniyet Genel Müdürlüğü bu konuda kampanya yaptı. Bu kampanyayı duyurdu. Ancak dolandırıcılık hala devam ediyor. Mesela bana gelen Pepsi Yaşatır Kampanyası zamanında yapılmış ama artık bitmiş. Ancak vatandaşlarımız bu kampanyaların hala devam ettiğini sanıyor. Bu kampanyalara kanmaması lazım. Veya hesaplarından para çekildi diye ya da çeşitli örgütler, polis, asker, savcı adı verilerek dolandırılmalara karış vatandaş uyanık olmalı. Bu tür aramalarda vatandaşın en yakın polise ya da karakola başvurması gerekiyor. Böyle bir mesaj ya da telefon geldiğinde hemen 155'i arasın vatandaşlar. Bana gelen mesajla ilgili herhangi bir şeyde başlatmadık. Çünkü suça teşebbüs var ama suç oluşmamış. Bu nedenle bir işlem yapılmadı."

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ