Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ‘Hayalet’ vurdu

        ABD, İngiltere, Fransa, Kanada ve İtalya’dan oluşan Batı Koalisyonu’nun, Libya’ya başlattığı “Şafak Yolculuğu Operasyonu” dün de sürdü. Yerel kaynaklar, 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

        İlk gün Amerikan ve İngiliz uçak gemilerinden fırlatılan 114 Tomahawk füzesiyle, Libya’nın hava savunma sistemlerinin konuşlandırıldığı 20 hedef imha edildi. 25 savaş gemisi Akdeniz’de operasyonlara destek verirken, Fransız savaş uçakları da Bingazi’de askeri araçları bombaladı. İtalya, operasyona katılmak üzere bölgeye 6 jet gönderdi.

        ABD’den havalanan 4 adet B-2 hava bombardıman uçağı da Libya hava sahasına girdi. Daha önce Irak’a karşı da kullanılan ve 40 saat aralıksız uçabilen bombardıman uçakları, askeri tesislere bomba yağdırdı.

        9 BİN KİLOMETRE UÇTU

        Radara yakalanmama özelliğine sahip B-2’lerin Libya’ya 9 bin kilometre uçtuktan sonra askeri hedeflere 40’tan fazla bomba bıraktığı ifade edildi.

        ABD’ye ait sayısı belirtilmeyen çok sayıda jet de Libya’daki hedeflere saldırdı.

        Saldırılar neticesinde Libya hava savunma sistemi tamamen çökertilirken, dün öğleden sonra gerçekleştirilen saldırılarda ise Libya hava üslerinde beklemede olan savaş uçakları hedef alındı.

        Fransız Haber Ajansı (AFP), Kaddafi’nin sarayının kısmen yok edildiğini duyurdu.

        KATAR DA UÇAK GÖNDERDİ

        Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim El Tani, ülkesinin de Libya’ya yönelik operasyona katılacağını söyledi. El Tani, El Cezire’ye yaptığı açıklamada, “Cinayetlerin nedeni bir protesto değil. Paralı askerlerin karıştığı açık bir savaşa dönüştü . Bu hemen son verilmesi gereken bir konu” dedi. Libya halkını ya da Kaddafi’yi hedef almadıklarını söyleyen Katar Başbakanı, niyetlerinin “kan dökülmesini durdurmak” olduğunu savundu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ