Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Tecavüz skandalında şok gelişme

        Uluslararası Para Fonu (IMF) eski Başkanı Dominique StraussKahn’ın cinsel tacize teşebbüs ettiği kadın otel çalışanının AIDS hastası olabileceği öne sürüldü.

        New York Post Gazetesi’nin haberine göre, adının “Naffisatou Diallo” olduğu öne sürülen 32 yaşındaki Gine asıllı kadının, Bronx semtinde oturduğu dairenin, Harlem AIDS Topluluğu adlı kuruluş tarafından, HIV taşıyıcısı yetişkinlere kiralanan bir apartmanda olduğu belirtildi. Kadının bundan önceki dairesinin de High Bridge semtinde aynı kurum tarafından işletilen bir başka apartmanda bulunduğu kaydedildi.

        TEST YAPILACAK

        Gazete, yasalara göre kadının HIV virüsü taşıdığına ilişkin herhangi bir belgenin kamuoyuyla paylaşılamayacağını vurgulayarak, iddianın şu an için netlik kazanmadığını yazdı. İngiliz basını ise, halen Riker Island Cezaevi’nde tutulan Kahn’a AIDS testi yapılabileceğini duyurdu.

        Olayı anahtar çözecek

        Yetkililer StraussKahn’ın odasında neler olduğunu anlamak için, süitin elektronik anahtar kayıtlarını inceleyecek. Temizlik için odaya kendi kartıyla giren kadın çalışan, IMF Başkanı’nın kendisine saldırdıktan sonra kapıyı kilitlediğini iddia ediyor. İddia doğruysa, kapı kayıtlarında belirtilen süre içerisinde 2 farklı elektronik anahtarın numarası bulunması gerekiyor.

        KİM OLDUĞUNU BİLMİYORDU

        IMF Başkanı’nın cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen otel çalışanının, Strauss-Kahn’ın kimliğini saldırıdan bir gün sonra öğrendiği belirtildi. Kurbanın avukatı Jeffrey Shapiro, müvekkilinin 15 yaşında bir kız çocuğu olan dul bir kadın olduğunu, yaklaşık 7 yıl önce Batı Afrika ülkesi Gine’den New York’a taşındıklarını söyledi.

        Hangisi gerçek kurban?

        Kahn’ın tecavüz girişiminde bulunduğu Gineli otel çalışanının kimliği, Amerikan yasaları gereğince kamuoyundan gizli tutuluyor. Bu nedenle son birkaç günde uluslararası basında ve birçok internet sitesinde, kurbana ait olduğu öne sürülen farklı fotoğraflar yayınlandı.

        Dışarıda başörtüsü takıyor

        Nafissatou Diallo’nun Harlem’de Afrika yemekleri yapan bir restoranda çalışan ağabeyi Blake Diallo, kız kardeşinin Müslüman olduğunu ve iş çıkışlarında başörtüsü taktığını söyledi. Diallo, “Kız kardeşimle her gün telefonla konuşuyoruz. Nafi, sürekli ağlıyor. Başına gelen şey onu çok etkiledi” dedi.

        İntihar ihtimaline karşı izleniyor

        Tutuklandıktan sonra New York’taki Rikers Island Cezaevi’ne konulan Kahn, intihar etme ihtimaline karşı gardiyanlar tarafından 24 saat gözlem altında tutuluyor.

        Röportaj karşılığında seks talebi

        İngiliz Times Gazetesi’ne konuşan bir kadın gazeteci, IMF Başkanı’nın kendisine özel röportaj karşılığında cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğunu söyledi. Adı açıklanmayan 30’lu yaşlardaki gazeteci, Strauss-Kahn ile bir basın toplantısında tanıştığını belirtirken, 62 yaşındaki siyasetçinin numarasını elçilik aracılığıyla bulduğunu kaydetti. Gazeteci, StraussKahn’ın kendisine bir gece birlikte dışarı çıkmaları halinde özel bir röportaj verme teklifinde bulunduğunu, ancak teklifi reddettiğini belirtti.

        Fransızlar komplo olduğuna inanıyor

        Fransa’da BFM-TV, RMC ve 20 Dakika gibi medya kuruluşları tarafından yapılan son araştırma, halkın yüzde 57’sinin Dominique Strauss-Kahn’ın bir komploya kurban gittiğine inandığını ortaya koydu. IMF Başkanı’nın komploya kurban gitmediğini düşünenlerin oranı ise yüzde 32. Komplo teorisyenleri de, kadınlara olan düşkünlüğü ile bilinen Kahn’ın bir komploya uğramış olma ihtimaline ağırlık veriyor.

        Bloomberg'den tepki

        New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Strauss-Kahn’ın tutuklandığı günü polis tarafından kelepçeli şekilde götürülürken çekilen fotoğraflarının Fransız politikacılar tarafından eleştirilmesine tepki gösterdi. İngilizce’de ‘prep walk’ olarak adlandırılan ve suçluların medyanın önünden kelepçeli şekilde geçirilmesi olarak tanımlanan uygulamanın, Amerika hukuk sisteminin bir parçası olduğunu belirtirken, “Küçük düşürücü bir durum olduğunu düşünüyorum, ancak bu şekilde götürülmek istemiyorsanız, suç işlemeyeceksiniz” diye konuştu.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ