Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın gözünü Hatay'a kilitleyen kadın!

        “İyilik Meleği” olarak bilinen dünyaca ünlü yıldız ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Hatay’dan rüzgâr gibi geçti.

        Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi film yıldızı Angelina Jolie, Suriye'deki olaylardan kaçarak, Türk Kızılayının kurduğu geçici çadırkentlerde konaklayan Suriyelileri görmek üzere Hatay'a geldi.

        Ünlü yıldızı Hatay Havaalanı'nda, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve öteki ilgililer karşıladı. Ünlü yıldızın gelişi dolayısıyla VIP salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kendisini karşılamaya gelen hayranlarının VIP salonuna yaklaşmalarına güvenlik güçleri izin vermedi.

        Bu arada, ünlü yıldızın uçağından önce, ekibini taşıyan özel bir uçak da Hatay Havaalanı'na indi. Yıldızın konvoyundaki bir minibüse de uçaktan indirilen oyuncaklar yerleştirildi.

        Hatay Valiliği, ünlü yıldıza Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir minibüs tahsis etti. Tahsis edilen minibüse bol miktarda su konuldu.

        Jolie'nin, Umut Toksoy ve Bahri Arslan adlı iki hayranı da İskenderun'dan geldiklerini belirterek, ellerinde İngilizce ''Angelina kiss me for world peace'' (Angelina dünya barışı için beni öp) yazılı pankart taşıdı.

        Bir süre VIP salonunda dinlenen Angelina Jolie, konvoy eşliğinde geçici çadırkentlerin kurulduğu Altınözü'ne hareket etti.

        Image

        ÖZEL MİNİBÜS:

        Jolie’ye Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait, içerisi görünmeyecek şekilde siyah filmle kaplı bir minibüs tahsis edildi. Konvoy eşliğinde çadırkentlerin kurulduğu Altınözü’ne hareket eden Jolie’yi görebilmek için yol boyunca kadınlar pencerelere çıktı.

        Jolie için devlet başkanları için uygulanan güvenlik önlemleri alındı. Ziyaret sırasında basın mensuplarının kampa girmesine ve görüntü almasına izin verilmedi.

        DERTLERİ DİNLEDİ:

        Saat 16.30’da Altınözü’ne gelen Jolie’nin programı 2 saat 45 dakika sürdü. Jolie mültecileri selamlarken, Jolie lehine ve Esad aleyhine sloganlar yükseldi. Jolie, kadınlarla konuşarak, onların dertlerini dinledi, kamptaki ihtiyaçları da not etti. Beraberinde getirdiği oyuncakları kamptaki çocuklara dağıttı.

        PARKTA OYNADI:

        Çocuklarla çadırkentteki parkta oyun da oynayan Jolie, onlarla birlikte tempo tuttu. Jolie, Kızılay’ın hazırladığı ve içinde oyuncaklar da bulunan “sevgi paketinin’’ dağıtılmasında da hazır bulundu.

        MEYVE YEDİ:

        Mültecilere moral veren Jolie, ikram edilen meyvelerden yedi. Dışişleri Sözcüsü Selçuk Ünal ile Kızılay yetkilileri Jolie’ye kamp ziyareti sırasında refaket ederek bilgi verirken çok sayıda Kızılay görevlisi cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.

        YAYLADAĞI İPTAL:

        Jolie’nin Yayladağı’ndaki kampa yapacağı ziyaret ise programı uzun sürdüğü için iptal edildi. İptal, saatler öncesinden hazırlık yapan Yayladağlıları hayal kırıklığına uğrattı.

        MALTA’YA DÖNDÜ:

        Altınözü’nden Hatay Havaalanı’na geçen Jolie, VIP Salonunda 45 dakika kadar dinlendi. Jolie, sorular üzerine ziyaretiyle ilgili açıklamaları sadece kendisine akredite özel ekibine yaptığını söyleyerek, nazik bir biçimde özür diledi. Jolie, geldiği özel uçak ile film çekimlerinin sürdüğü Malta’ya döndü.

        İYİLİK MELEĞİ HOŞGELDİN!

        Hatay’a gelişinden itibaren büyük ilgi gören Jolie’nin giydiği sade kıyafeti dikkat çekti. Siyah yarım kollu bir bluz ve siyah bir pantolon giyen Jolie’nin ayağında ise krem rengi topuklu ayakkabı vardı.

        Jolie’nin ziyareti öncesinde kampın girişine Kızılay tarafından Angelina Jolie’nin adının anlamını da anımsatan bir şekilde “Dünyanın iyilik meleği hoşgeldin” yazılı bir pankart asıldı.

        Image

        TÜRK KAHVESİNİ ÇOK SEVERİM

        Ne içmek istediği sorulan ünlü yıldız, “Türk kahvesini çok severim’’ yanıtını verdi. “Şekerli ama sert bir kahve” isteyen Jolie’ye orta şekerli kahvesi ikram edildi.

        Jolie’ye küçük bir hayranı kendi yaptığı kara kalem bir portresini hediye etti. Duygulanan Jolie, minik hayranına dakikalarca sarıldı.

        ______________________________________________________________________

        Ece Temelkuran, Suriye’den kaçanların kamplarına gitti, yaşanan dramı yazdı

        ______________________________________________________________________

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ