Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran, İngiltere'ye "barışgücü" göndermeye hazır

        İran Gönüllü Güvenlik Güçleri (Besic) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Negdi, Besicleri, ''barışgücü olarak İngiltere'ye göndermeye hazır olduklarını'' söyledi.

        Besiclerin internet sitesinde yayımlanan açıklamasında Negdi, İngiltere'deki göstericilerin, Londra yönetimince ''hırsız ve yağmacı'' olarak adlandırılmasını da eleştirdi.

        İngiltere'de bir milyonu başkentte olmak üzere 4 milyon 600 bin güvenlik kamerası olduğunu belirten Negdi, ''Niçin bu hırsızları belirleyip, yakalayamıyorlar'' sorusunu yöneltti.

        İngiliz yönetimi ve polisinin halka karşı sert tutumunu kınayan Tuğgeneral Negdi, ''Despot İngiliz Krallık rejiminin, mahrum halka karşı şiddet ve cinayetleri maalesef devam ediyor'' ifadesini kullandı.

        BM ve Güvenlik Konseyi'nin, mahrumları korumak bir yana özgürlük isteyenler aleyhinde karar tasarıları aldığını savunan Negdi, ''Bunlardan bir beklentimiz yok, ama eğer BM karar alırsa İngiltere'ye barışgücü göndermeye hazırız'' dedi.

        İngiliz halkının hakkı olan adaleti talep ettiğini savunan Negdi, olayların Kraliyet rejimi için bir başlangıç olduğunu ve daha kötüsüne hazır olması gerektiğini öne sürdü.

        Tuğgeneral Neğdi, İngiltere'nin Afrika'daki katliamlar, Hint Yarımadasındaki savaşlar ve dökülen kanlar, Çin'deki cinayetler, Osmanlı Devleti'nin yıkılışı, Müslümanlar ve diğer milletler arasında savaş çıkarmadaki rolünden dolayı hesap vermesi gerektiğini söyledi.

        İngiltere'deki mahrum halkın artık uyandığını, bunun etkilerinin Kanada ve Avustralya'da da görüleceğini belirten Negdi, özgürlükçü bir dünya talep eden halkların engellenemeyeceğini ifade etti.

        Bu arada, İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Emini de açıklamasında, ''İngiltere'deki insan hakları konusunu araştırmak üzere bir heyet göndermeye hazır olduklarını'' söyledi.

        İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da İngiltere'de polisin halka müdahalesini 'kabul edilemez' olarak bulmuş, BM ve Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğini belirtmişti.

        ''İngiliz devlet adamları, başka ülkelerin içişlerine karışacaklarına, Afganistan, Libya ve bölgemize asker çıkaracaklarına kendi halklarının sorunlarını halletsinler'' diyen Ahmedinejad, İngiliz yetkililerden halkın sesine kulak vermelerini istemişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ