Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İngiliz polisine ABD yardımı

        İngiltere'de yaşanan yağmalama, kundaklama ve şiddet olaylarının ardından, çetelerle mücadele konusunda yeni bir adım atıldı.

        Tecrübeli, New York ve Los Angeles'ın eski polis şefi William Bratton, İngilizlere konuyla ilgili tavsiyelerde bulunacak.

        Bratton'ın gelecek ay İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelmesi bekleniyor. 63 yaşındaki Bratton, polis gücünün farklı etnik gruplardan gelen insanlardan oluşturulmasının, ırkçı gerginliklerin önüne geçebileceğine inanıyor.

        Bu arada ülkede olaylarla ilgili gözaltılar ve tutuklamalar sürüyor. Gözaltına alınanların sayısı 1600'e ulaşırken, tutuklananların sayısı da bine yaklaştı.

        Londra yaralarını sarıyor

        İngiltere'de yağmalama, kundaklama ve şiddet olaylarının yaşandığı başkent Londra, yaralarını sarıyor ve hayat normale dönüyor.

        Türk vatandaşlarının da yoğun olarak yaşadığı Tottenham bölgesi ile özellikle Tottenham High Caddesi üzerinde bulunan, olaylarda kundaklanan birçok binanın enkazı, iş makineleri ve kamyonlar yardımıyla temizleniyor.

        Yanan binaların birçoğunun önü kapatılarak polis kordonuna alınırken, bölgede çok sayıda polis memuru göze çarpıyor. Cadde üzerinde olaylarda hasar görmeyen dükkanlar ve restoranlar ise açık. Basının bölgeye ilgisi devam ediyor. Çok sayıda basın mensubu, özellikle yanan ve hasar gören binaların önünde canlı yayınlar yapıyor.

        Tottenham semti başta olma üzere bazı semtlerde belediyeler özellikle yangınzedeler için kriz masaları oluştururken, spor salonları çevredeki halkın yangınzedelere erzak yardımı yapabileceği alanlara dönüştürüldü. Bu arada, Londra polisi, internet sayfası aracılığıyla, olaylar sırasında güvenlik kameralarına yakalanan ve aranan kişilerin fotoğraflarını yayımladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ