Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kuzey Kore lideri Kim Jong İl için cenaze töreni yapılıyor

        Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Kuzey Kore lideri Kim Jong-İl için bugün cenaze merasimi düzenleniyor. 29 Aralık'a kadar milli yas ilan edilen Kuzey Kore'deki cenaze törenleri, yoğun kar yağışı altında gerçekleştiriliyor. Törenler, hava şartlarından dolayı da planlanandan 4 saat geç başladı.

        Cenaze merasimine başta Kuzey Kore İşçi Partisi ileri gelenleri ile askeri kanattan üst düzey komutanlar olmak üzere birçok siyasi ve ünlü ismin katıldığı belirtiliyor. Çin medyasının canlı olarak verdiği cenaze törenine yabancı isim olarak Çin'in Pyongyang Büyükelçisi Lü Hongcai'ın da katıldığı aktarıldı.

        Alınan bilgiye göre cenaze merasiminin 1994'te ölen ülkenin kurucu lideri Kim İl-Sung'un cenaze töreni ile aynı olduğu kaydedildi. Kim Jong-İl'in naaşı, Lincoln marka makam arabasıyla Pyongyang etrafında bir tur gezdirilerek tekrar Kumsusan Anıt Sarayı'na getirilecek. Kim Jong-İl'in naaşı, babasının naaşı gibi mumyalanarak Kumsusan Anıt Sarayı'nda korunacak.

        Kim Jong-İl'in devasa cenaze merasimi başkentte gözyaşlarının sel olmasına neden oldu. Kuzey Kore Merkez Kanalı ve Pyongyang TV'nin yaptığı özel yayında, yollarda bekleyen Kuzey Korelilerin önlerinde Kim Jong-İl'in naaşının geçmesi ile hıçkırıklara boğulduğu kaydedildi. Görüntülerde yeni genç lider Kim Jong-Un'un da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

        BİR DÖNEM SONA ERDİ

        Kim Jong-İl'in cenaze törenin bugün düzenlenmesi ile Kuzey Kore'de bir devir sona ermiş oldu. Yarın tüm ülkede ayrı ayrı cenaze merasimlerinin düzenlenmesi ile yas sona erecek. Yapılan her törende yeni genç lider Kim Jong-Un'a atıfta bulunulması ile halef olan Kim Jong-İl'in küçük oğlunun liderliği güçlendirilecek.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ