Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya UAEK iran petrol nükleer Ali Ekber Salihi Ali Laricani

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na (UAEK) bağlı müfettişler, üç gün sürecek temasları için bugün İran’a gitti. Heyet, İran’ın nükleer silah geliştirmeyi amaçladığına yönelik şüpheleri destekleyecek delilleri araştıracak.

        İRAN: SAKLAYACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

        Heyet, çalışmalarına başlamadan önce İran'dan olumlu mesajlar geldi. İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, "UAEK delegasyonunun gelişinden çok umutluyuz, tüm sorularına cevap verilecek" diye konuştu. Meclis Başkanı Ali Laricani de "saklayacak bir şeyimiz yok. Eğer, görevlerini profesyonelce yaparlarsa hiçbir engelle karşılaşmayacaklar" dedi.

        İran, Ocak 2011’de İstanbul’da düzenlenen ve Çin, Fransa, İngiltere, Almanya ve ABD’nin katıldığı görüşmelerde yer almıştı.

        BU KEZ İRAN'DA AMBARGO

        Öte yandan, geçtiğimiz hafta nükleer programı nedeniyle İran'a ambargo kararı alan Avrupa Birliği'ne İran'dan karşı adım geldi. Ambargonun uygulamaya geçeceği 1 Temmuz tarihinden çok önce İran'ın Avrupa'ya yönelik ham petrol ihracatını durdurabileceği bildirildi. Reuters'a konuşan bazı İranlı milletvekilleri, petrol musluklarının çarşamba günü kapatılabileceğini söyledi.

        PETROL FİYATLARI 150 DOLAR'A FIRLAR

        İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan petrol bakan yardımcı Ahmad Kalabani de, şu anda 95-100 dolar arasında değişen petrol fiyatlarının önümüzdeki dönemde varil fiyatının 120 ile 150 dolar arasına çıkacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ