Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkçe Kürtçe Lonely Planet

        Seyahat kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın önde gelen isimlerinden Lonely Planet, yayınladığı son seyahat kitabında Türkiye'nin resmi dilinin Türkçe ve Kürtçe olduğunu yazdı.

        Lonely Planet'in, 'Cool Stuff to Know About Every Country in the World' (Dünya Üzerindeki Bütün Ülkeler Hakkında Bilmeniz Gereken Şeyler) adını taşıyan 2011 basımı seyahat kitabında Türkiye'nin resmi dili 'Türkçe, Kürtçe' olarak yer aldı.

        Kıtalara göre ;her ülke hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler aktaran kitabın Asya Kıtası bölümünde Türkiye'nin sınırlarını belirten küçük bir haritayla birlikte verilen bilgiler arasında, Türk lokumunun tarihçesi, Ayasofya, Mevlana, Kapadokya ve Truva hakkında kısa bilgiler fotoğraflarıyla birlikte yer alıyor.

        MİLYONLARCA KİŞİ İZLİYOR

        Lonely Planet, ülkeler hakkında verdiği bilgilerle gezi kitapları ve dijital medya yayıncılığında dünyanın en büyük ismi olarak biliniyor. Şehir, ulusal parklar, gönüllü seyahat rehberleri, dil eğitimi yayınları da bulunuyor. Fotoğraf kitapları, yemek tarifleri, internet ortamında verdiği seyahat önerilerinin dünya üzerinde, milyonlarca takipçisi var. Dünya gezginlerinin seyahatlerini planlarken kullandığı en geniş kaynak olarak bilinen Lonely Planet, restoran, otel ve tatil merkezlerine kalite kredisi de veriyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ